Επικαιρότητα — 22/12/2012 at 12:27

Η Τοποθέτηση του κ. Φίλιππου Τζίτζη για το Κλειστό Γήπεδο

by

Η Τοποθέτηση του κ. Φ. Τζίτζη για το Κλειστό ΓήπεδοΑγαπητοί φίλοι.

Αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας για το μείζον ζήτημα του κλειστού γηπέδου στο νησί μας. Στην πρόσφατη αναφορά μου στο θέμα του κλειστού στο Δημοτικό Συμβούλιο της 19ης Δεκεμβρίου, τόνισα τα εξής: “Το Παναιγινήτικο αίτημα της κατασκευής ενός κλειστού γυμναστηρίου ήταν και είναι από τις πρώτες αγωνίες, ανησυχίες και προσπάθειες του συλλόγου Φίλων Μπάσκετ από το 1991. Είναι ευχάριστο γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι, υποψήφιοι Δήμαρχοι, πρώην Δήμαρχοι, φίλοι του αθλητισμού, η Αιγιναία, απλοί πολίτες, ιδιώτες, αναλυτές ασχολούνται με το θέμα του κλειστού. Αυτό θεωρούμε ότι είναι πολύ μεγάλη επιτυχία που οφείλεται στην τοπική κοινωνία και στο παρόν δημοτικό συμβούλιο. Όπως επίσης είναι και πολύ μεγάλη επιτυχία το γεγονός ότι τα παιδιά της Αίγινας έχουν ήδη ένα κλειστό προπονητήριο στο ΕΠΑΛ Αίγινας και ίσως και δεύτερο προπονητήριο και ίσως και κάτι καλύτερο.

Η δημιουργία του πολυπόθητου κλειστού γυμναστηρίου δεν μπορεί να στηρίζεται μόνο σε λίγους ανθρώπους ή σε μια μόνο δημοτική αρχή. Είναι αίτημα όλης της τοπικής κοινωνίας και οφείλει να αγκαλιαστεί από περισσότερες από μια δημοτικές αρχές. Η ιδιωτική πρωτοβουλία που ξεκίνησε πρόσφατα ελπίζουμε να έχει θετικό αποτέλεσμα, αλλά μην ξεχνάμε και τη δικιά μας προσπάθεια που ξεκίνησε από τις αρχές του 2011 σε πολύ καλή συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, με τις αντίστοιχες της Περιφέρειας, με την Τοπική Κοινότητα Αίγινας και τον ΔΑΟΑ.

Φυσικά μιλάμε για την δημιουργία ενός κλειστού γηπέδου που θα έχει σκέπαστρο σιδερένιο ή μπαλόνι. Γιατί και στις εποχές που ζούμε δεν μπορούμε να ξεχνάμε και το οικονομικό κόστος. Εμείς σε αυτή την προσπάθεια ή σε οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια δεν είναι υποχρεωτικό να είμαστε μπροστά αλλά πολύ πιθανόν να είμαστε δίπλα συμπαραστάτες. Εμείς δεν πρόκειται να βάλουμε τρικλοποδιές στον αθλητισμό της Αίγινας και στα νέα παιδιά.

Πρακτικές του παρελθόντος που έχουν εκφραστεί προς δημοτικούς συμβούλους της παρούσας δημοτικής περιόδου, με εκφράσεις όπως: “Μην τυχόν και βοηθήσετε να γίνει το κλειστό επί διοικήσεως Σακκιώτη…”.

Οι πρακτικές αυτές ανήκουν στο παρελθόν, είναι πρακτικές της ανώνυμης παραπολιτικής και του μηδενισμού”.

Φίλιππος Γ. Τζίτζης
Δημοτικός Σύμβουλος, τ. Αντιδήμαρχος Αίγινας

Leave a Comment