Επικαιρότητα — 14/01/2013 at 10:35

Μαθήματα Ζωής από Βερούλη και Μιχαλόπουλο

by

Ένα καλό μάθημα ζωής για μικρούς και μεγάλους έδωσαν χθες το πρωί οι πρωταθλητές Ελλάδος, Άννα Βερούλη στο ακόντιο και Νίκος Μιχαλόπουλος στην σκοποβολή καλεσμένοι του Ιδρύματος Ανδρέα Καψάλη στα πλαίσια του προγράμματος «Ζω στο Νησί μου, Αθλούμαι και Μαθαίνω». Μέσα από την εμπειρία τους στον αθλητισμό και τα εφόδια που έδωσε στην τη ζωή τους. Μίλησαν για τις 3 λέξεις που κάνουν τη διαφορά και μας γεμίζουν δύναμη, «Ονειρεύομαι, Θέλω, Μπορώ»!

Οι δύο αθλητές μοιράστηκαν τόσο τις εμπειρίες τους, όσο και τα πράγματα που κατά καιρούς τους πλήγωσαν ενώ μέσα από την συνεχή προσπάθεια, κατάφεραν να πιάσουν τα όνειρά τους.  «Όταν ξεκίνησα να αθλούμαι ο προπονητής μου τότε μου είπε… «Μπορείς να γίνεις ότι θέλεις αλλά για αθλήτρια δεν κάνεις». Σήμερα το στάδιο στην πόλη που κατάγομαι, λέγεται Βερούλιο!» Είπε συγκινημένη η κα Βερούλη.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ισογείου του ιδρύματος τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν και ενώ ο προτζέκτορας προέβαλε βίντεο από τις μεγάλες στιγμές των αθλητών.

Ως ομιλητές οι δύο αθλητές ήταν άψογοι και πολύ επικοινωνιακοί με τους μικρούς φίλους του ιδρύματος Ανδρέα Καψάλη. Στο τέλος της ομιλίας τους αναφέρθηκαν στον «Μαραθώνιο Ονείρων», το τελευταίο τους βιβλίο που περιγράφει με απλό λόγο τόσο την εμπειρία τους από το Μαραθώνιο, όσο και την ευγενή άμυλα που προκύπτει μέσα από τον κοινό στόχο των αθλητών.

«Θέλω να πηγαίνει καλά ο αντίπαλός μου, τόσο για να υπάρχει ο αγώνας, διότι χωρίς αντίπαλο δεν υπάρχει αγώνας, αλλά και για να γίνομαι και εγώ καλύτερος και να είναι σημαντικός ο αγώνας» ανέφερε ο Νίκος Μιχαλόπουλος μιλώντας για το βιβλίο.

Στην συνέχεια σειρά είχαν οι μεγαλύτεροι φίλοι του ιδρύματος που με οικοδέσποινα την Πρόεδρο κα Ξανθένια Μαντά πραγματοποίησαν την κοπή της ετήσιας πίτας του Ιδρύματος. Όπως πάντα και η κα Καψάλη καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους ενώ στην συνέχεια ο Δήμαρχος Αίγινας απηύθυνε χαιρετισμό.

Leave a Comment