Επικαιρότητα — 01/05/2013 at 11:23

Ελλείψεις και Προβλήματα Δημοτικού Σχολείου Βαθέος

by

Ελλείψεις και Προβλήματα Δημοτικού Σχολείου ΒαθέοςΑξιότιμε Κύριε Πρόεδρε της Επιτροπής Παιδείας  έχω να σας παραθέσω τα παρακάτω ζητήματα  που αφορούν την ομαλή λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος.

1. Το σχολείο φέρει επισήμως τον τίτλο ακόμα του 4/Θέσιου, ενώ μετά την απομάκρυνση της κας Τσαρδάκα λειτουργεί ως 3/Θέσιο. Αποτέλεσμα αυτού ήταν ότι ενώ η σχολική χρονιά ξεκίνησε με 65 μαθητές περίπου, αυτή τη στιγμή φοιτούν στο σχολείο 50 μαθητές.

2. Στο σχολείο του Μεσαγρού τοποθετήθηκε αναπληρωτής δάσκαλος για να καλύψει τις ώρες της γυμναστικής και κάνει επιπλέον τις ώρες του Δ/ντη. Στο δημοτικό σχολείο Βαθέος;

3.Το Δημοτικό της Πέρδικας πήρε το οκ για να λειτουργήσει ως ολοήμερο, παρόλο που είναι 3/Θέσιο. Το δημοτικό σχολείο Βαθέος;

4. Δε λειτουργεί τμήμα ένταξης ή παράλληλη στήριξη, αν και υπάρχουν  τουλάχιστον 4 επίσημες διαγνώσεις, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, από ιατροπαιδαγωγικά και ΚΕ ΔΔ Υ. Έχουν σταλεί  ένα σωρό έγγραφα στη Δ/νση Π.Ε. Πειραιά και  έχει γίνει ενημερώσει τόσο  τηλεφωνικά όσο και εγγράφως σ τον σύμβουλο ειδικής αγωγής. Την ίδια ώρα η Δ/νση Π.Ε. Πειραιά στηρίζει με ειδική παιδαγωγό το Νηπιαγωγείο Βαθέος για μία και μόνο περίπτωση μαθητή.

5. Ζητήθηκε  από τη Δ/νση να ανανεώνονται οι καταστάσεις των μεταφερόμενων μαθητών με ταξί, ενώ την ίδια ώρα δεν υπάρχει από το Δήμο ΚΤΕΛ  που να εξυπηρετεί τους μαθητές. Θα μπορούσαμε να έχουμε ένα λεωφορείο, το οποίο να εξυπηρετεί και πολίτες και μαθητές και εκπαιδευτικούς και αντ’ αυτού έχουμε ένα ταξί που εξυπηρετεί ένα μέρος μόνο των δηλωμένων μαθητών.

6. Λόγω του μεγάλου αριθμού αλλοδαπών που φοιτούν στο σχολείο του ΒΑΘΕΟΣ  και των δυσκολιών που κάτι τέτοιο συνεπάγεται έχει  προταθεί  η διάσπαση κάποιων τάξεων για την καλύτερη κάλυψη των διδακτικών αναγκών. Αυτό γιατί δεν έγινε;

7. Υπάρχουν πέντε δάσκαλοι που είναι τοποθετημένοι στο σχολείο αλλά  είναι αποσπασμένοι αλλού. Από την άλλη έχουμε έλλειψη δασκάλων στο σχολείο.  Συμπερασματικά , θα λέγαμε ότι  το σχολείο οδηγείται  σε μαρασμό  και φυσικά αυτό έχει αντίκτυπο στα παιδιά που είναι το μέλλον του τόπου.

Κύριε Πρόεδρε  της Επιτροπής Παιδείας αναμένω τις δικές ενέργειες.

Υ.Γ.

Η επιστολή αυτή κατατέθηκε  στο δημοτικό συμβούλιο της 29/04/2013  διότι ο χρόνος τοποθετήσεων ήταν περιορισμένος γιατί  είχε ξεπεραστεί  ο χρόνος στα προημηρεσίας θέμα.

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ
OIKONOMOY  ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ  ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ

Leave a Comment