Επικαιρότητα — 04/07/2013 at 09:47

Τα Παιδιά της Αίγινας Μαθαίνουν τα Μυστικά της Πέτρας

by

Η πέτρα ως έργο της φύσης αποκτά υπόσταση και μορφή στα ανθρώπινα χέρια και έρχεται να χτίσει, να διακοσμήσει και να  γίνει χρηστικό αντικείμενο στην καθημερινή ζωή του ανθρώπου ανά τους αιώνες. Ένα φυσικό κομμάτι της γης γίνεται κομμάτι της ζωής του ανθρώπου και τον συντροφεύει σε όλες τις δραστηριότητες του. Αυτή την δυνατή σχέση μεταξύ ανθρώπου και πέτρας στην Αίγινα θα προσπαθήσουν να την μεταφέρουν στην νεότερη γενιά η Οργανωτική Επιτροπή του 5ου Φεστιβάλ φιστικιού στα πλαίσια των σεμιναρίων που διοργανώνει . Αφορμή το  αφιέρωμα της φετινής διοργάνωσης στην πέτρα της Αίγινας.

Τα σεμινάρια επεξεργασίας της πέτρας απευθύνονται σε παιδιά της Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού και μέσα από αυτά θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τα μυστικά και τις ομορφιές της μαυρόπετρας, του πουριού και της θαλασσινής πέτρας και να διδαχθούν από έμπειρους καλλιτέχνες πετράδες .  Στα πλαίσια του εργαστηρίου θα  μπορέσουν να μάθουν να την κατεργάζονται και να την μετατρέψουν σε ένα μικρό καλλιτέχνημα βάζοντας την φαντασία και την δημιουργική τους διάθεση. Τα παιδιά θα διδαχθούν από τους: Γάλαρη Σπύρο για το πουρί, Μαρίνη Τάκη για την θαλασσινή πέτρα και Τζώνη Σώζο για την μαυρόπετρα. Τα έργα που θα δημιουργηθούν από τους μικρούς καλλιτέχνες θα παρουσιαστούν σε ειδική  έκθεση  την περίοδο του Φεστιβάλ Φιστικιού τον Σεπτέμβριο του 2013. Τα σεμινάρια θα γίνονται κάθε Τετάρτη στις 19.00 στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου.

Όσα παιδιά θέλουν να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια έχουν το περιθώριο να έρθουν στην επόμενη συνάντηση της Τετάρτης 10 Ιουλίου 2013 και να δηλώσουν συμμετοχή.

Τα Παιδιά της Αίγινας Μαθαίνουν τα Μυστικά της ΠέτραςΤα Παιδιά της Αίγινας Μαθαίνουν τα Μυστικά της Πέτρας

 

Leave a Comment