Επικαιρότητα — 06/08/2013 at 01:28

Ανακαλύπτοντας την Αρχαία Αίγινα

by

Ανακαλύπτοντας την Αρχαία ΑίγιναΜε πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησε  το κοινό που προσήλθε χθες το βράδυ στην παραλία της Αύρας την εξαίρετη ομιλία της Γερμανίδας Αρχαιολόγου κας Κάτιας Σπόρν,. Η  καθηγήτρια  της  Κλασικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Paris-Lodron στο Σαλτσβούργκ και υπεύθυνη των ανασκαφών στον αρχαιολογικό χώρο της Κολώνας μας παρουσίασε μέσα από μια σειρά προβολών , την ιστορία και την πορεία των αρχαιολογικών ερευνών από τον 16ο αιώνα και ως τις μέρες μας. Εντύπωση προκάλεσε το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξαν στο ιστορικό χώρο της Κολώνας οι Γερμανοί Αρχαιολόγοι και οι μελέτες που εκπονήθηκαν κατά την διάρκεια των ανασκαφών ,καθώς και ο εντυπωσιακός αριθμός βιβλίων που εκδόθηκαν γύρω από αυτές .

Στην ομιλία ακόμα συμμετείχαν η Αρχαιολόγος Εφορίας Ενάλιων Αρχαιοτήτων Δέσποινα Κουτσούμπα, που μας έκανε μια εμπεριστατωμένη παρουσίαση για τον Αρχαίο Λιμένα της Αίγινας,τον τρόπο κατασκευής και την σημερινή κατασταση του ,καθώς και πως σκέφτονται να κινηθούν   στο μέλλον πάνω στις ενάλιες ανασκαφές στην συγκεκριμένη περιοχή.

Την παρουσίαση έκλεισαν με τις ομιλίες τους ο κος Δημ. Ποταμιάνος, πρ. καθ. Πάντειου Πανεπιστήμιου και ο κος Ιωάννης Τριανταφυλλίδης Αρχαιολόγος και δύτης.

Η όλη οργάνωση της παρουσίασης έγινε από τον Σύλλογο Ενεργών Πολιτών Αίγινας.

Leave a Comment