Επικαιρότητα — 26/09/2013 at 11:09

Ενδιάμεσος Σταθμός η Αίγινα για την 11η Λαμπαδηδοδρομία

by

Ενδιάμεσος Σταθμός η Αίγινα για την 11η ΛαμπαδηδοδρομίαΗ Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών για 11η συνεχή χρονιά διοργανώνει Λαμπαδηδοδρομία στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης του κόσμου και κυρίως της νεολαίας για τον σημαντικό σκοπό της προσφοράς αίματος για τον συνάνθρωπό μας. Την ύψιστη αυτή προσφορά κάθε χρόνο την αφυπνίζει μέσω της διαδρομής της φλόγας που διασχίζει από άκρη σε άκρη όλη την χώρα. Η ιδέα για την οργάνωση της Πρώτης Λαμπαδηδρομίας αποδίδεται στον Χρήστο Εμμανουήλ Πρωτόπαπα, πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής της 16ης Αμφικτιονίας των Σ.Ε.Α.[Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών]. Η αφή της φλόγας έγινε για πρώτη φορά από την Ιερά Κανδήλα του Αγίου Βλασίου του Μεγαλομάρτυρος, πολιούχου του Ξυλοκάστρου. Η όλη οργάνωση τέλει υπό την αιγίδα Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Α. και του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Την οργάνωση φέτος ανέλαβε ο Δήμος Πάργας σε συνεργασία με την Π.Ο.Σ.Ε.Α. και η φλόγα ήδη έχει περάσει από τις περιοχές:
Αγρίνιο,Ξυλόκαστρο,Σιάτιστα,Θεσσαλονίκη,Καστοριά,Δράμα,Σέρρες,Ημαθία,Καβάλα, Ιωάννινα ,Κόνιτσα Κέρκυρα, Ρόδο, Χανιά, Μήλο.
Ο Δήμος Αίγινας αποφάσισε να συμμετάσχει σαν ενδιάμεσος σταθμός, και σήμερα στις 17.00 μ.μ. αφίχθη από την Γλυφάδα η φλόγα για να διασχίσει με την βοήθεια των αθλητικών σωματείων το νησί.

Την φλόγα υποδέχθηκαν οι περιοχές:

Άγιοι Ασώματοι, Κοντός, Μεσαγρό, Άγιοι, Σουβάλα, Βαθύ, Λεόντι, Κυψέλη και στη μεταφορά της συμμετείχαν 30 δρομείς-αθλητές των εξής συλλόγων:

  • Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αίγινας
  • Ναυτικός Όμιλος Αίγινας
  • Α.Ο.Α. Σαρωνικός
  • Α.Ε.  Αίγινας-Σαρωνικός
  • Ο.Α.Κ. Αίγινας
  • Σύλλογος Ανάβαση

Η φλόγα έφτασε στην Παλαιά Προβλήτα της Αίγινας στις 20.00 μ.μ. όπου και την υποδέχθηκε ο κόσμος και ο Δήμαρχος κος Σάκης Σακιώτης ευχαρίστησε θερμά τους ανθρώπους που βοήθησαν για την διοργάνωση της εκδήλωσης καθώς και τους εθελοντές για την συμμετοχή τους δίνοντας τους αναμνηστικά διπλώματα.

Leave a Comment