On Air — 30/08/2012 at 12:40

Προβλήματα Μισθοδοσίας στο Νοσοκομείο

by

Προβλήματα στην Μισθοδοσία του ΝοσοκομείουΠροβλήματα στην μισθοδοσία του προσωπικού του Νοσοκομείου Αίγινας παρατηρούνται τους τελευταίους δυο μήνες σύμφωνα με ανώνυμη καταγγελία εργαζομένου.  Οι δυσκολίες στην ρευστότητα το τελευταίο καιρό, λόγω των οφειλών από τον ΕΟΠΥΥ, δημιουργούν μεγάλο οικονομικό  πρόβλημα με αποτέλεσμα να είναι αδύνατον να καλυφθούν βασικά λειτουργικά έξοδα όπως αυτό του προσωπικού. Το βασικό ερώτημα των εργαζομένων αφορά τις ενέργειες που γίνονται από τη διοίκηση προκειμένου να διεκδικήσουν τα χρήματα και να εξασφαλιστεί η λειτουργία του.

«Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές μας έχουν ξεκινήσει από το Δεκέμβριο, ενώ από τον Ιούλιο και μετά έχουμε πληρωθεί μόνο το επίδομα αδείας. Πως μπορεί ένα εκκλησιαστικό ίδρυμα να αφήνει απλήρωτο το προσωπικό του; Μήπως θα ήταν προτιμότερο η διοίκηση να εξουσιοδοτήσει έναν νομικό προκειμένου να διεκδικήσει τις οφειλές από τον ΕΟΠΥΥ; Αυτά είναι τα βασικά ερωτήματα που μας απασχολούν ως προσωπικό.

Στη συνέχεια ήρθαμε σε επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου κο Βελιώτη ο οποίος υποστήριξε:

Αυτό με το προσωπικό είναι το λιγότερο. Δεν υπάρχουν χρήματα για τίποτα, όταν καταφέρουμε να εισπράξουμε από τον ΕΟΠΥΥ θα πληρωθούν. Κάνουμε ενέργειες και περιμένουμε. Ας κάνει το ίδιο και το προσωπικό. Εμείς ουσιαστικά εθελοντές είμαστε…

Στην συνέχεια και προκειμένου να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα μετά από την υποστήριξη της κοινωνίας της Αίγινας τους τελευταίους μήνες, ήρθαμε σε επαφή με τον Διευθυντή κο Κώστα Καλοκέντη.

Είναι αλήθεια, κάνουμε ενέργειες και καταφέραμε να δώσουμε το επίδομα αδείας. Είχαμε πάει και στο γραφείο του κου Αρβανιτόπουλου προκειμένου να κάνει και αυτός προσπάθειες ώστε να μας δώσουν τις οφειλές που ανέρχονται στο 1.000.000 €. Επίσης υπάρχει ειδική μισθολογική σύμβαση για το προσωπικό την οποία διατηρούμε χωρίς μειώσεις στους μισθούς. Δεν έχουμε τίποτα άλλο να κάνουμε παρά να περιμένουμε.

Το Νοσοκομείο Αίγινας για πάρα πολλά χρόνια αποτελεί ζωτικό πυρήνα του νησιού. Η ανάπτυξη που σημείωσε τα τελευταία χρόνια με την ίδρυση της νέας πτέρυγας καθώς και των τμημάτων υπερήχων και αξονικού τομογράφου, σήμερα κρέμεται από μια κλωστή. Η αγωνία των κατοίκων είναι έντονη καθώς πολλά ακούγονται πως δεν θα καταφέρει να συνεχιστεί η λειτουργία του. Δυστυχώς οι προσπάθειες που γίνονται από τους πολίτες συλλογικά και ατομικά δεν μπορούν παρά να καλύψουν ένα μέρος μόνο των λειτουργικών εξόδων και η πτωχευμένη Ελλάδα αφήνει ελάχιστα περιθώρια επιβίωσης  ακόμα και στις υγιείς μονάδες όπως αυτή του Νοσοκομείου. Δυστυχώς και στο θέμα της υγείας (όπως και με τα θέματα νερού και καθαριότητας) κρεμόμαστε από την κεντρική εξουσία χωρίς εγγυήσεις, μόνο με ελπίδες…

9 Σχόλια

 1. Πρόεδρος διευθυντής και ταμίας του νοσοκομείου είναι 87 χρονών ο καθένας !
  Μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους ;
  Από τις καρέκλες τους τι ελπίδες έχουν να ανταποκριθούν στο έργο που (κακώς ) εξακολουθούν να λένε πως προσφέρουν στο νοσοκομείο στην ηλικία τους ;
  Λύνονται τα προβλήματα του νοσοκομείου τηλεφωνικώς ;

 2. Ο Αρβανιτόπουλος είναι στο υπουργείο παιδείας τι δουλειά έχει με ζητήματα του υπουργείου υγείας ;

 3. » Αυτό με το προσωπικό είναι το λιγότερο » ο πρόεδρος είναι προκλητικός !
  όταν πρόκειται για την επιβίωση των εργαζομένων είναι τουλάχιστον προκλητικό να εκφράζεσαι έτσι ως πρόεδρος του νοσοκομείου !

 4. η εκκλησία δεν έχει λεφτά να πληρώσει το προσωπικό που δουλεύει σε ίδρυμά της ; έχει χαθεί το μέτρο της λογικής σ’ αυτή τη χώρα !

 5. Μαίρη Χατζίνα

  Αγαπητοί εθελοντές του διοικητικού συμβουλείου του νοσοκομείου Άγιος Διονύσιος, ήρθατε ποτέ να μας ανακοινώσετε επίσημα ότι βουλιάζουμε και οι πληρωμές μας θα δυσκολεύουν τόσο που κάποια στιγμή θα μετατραπούν όλοι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου σε «εθελοντές» ;
  Από τον Ιούνιο οι απαντήσεις στο πότε θα πληρωθούμε ήταν ασαφείς και αργότερα υποστήκαμε λεκτικές επιθέσεις όπως «σε όποιον δεν αρέσει να φύγει» , «μη μας συγχίζετε», «θα το κλείσουμε να ησυχάσουμε και μεις και σεις»

  Προσωπικά εγώ διαζευγμένη μητέρα 2 παιδιών χωρίς άλλους πόρους πέραν της δουλειάς μου αναγκάστηκα να πουλήσω τα κοσμήματά μου για να ανταπεξέλθω στα αναγκαία έξοδα το διάστημα που παραμένω απλήρωτη.

  Η δουλειά μας είναι πολύ σκληρή και δουλεύουμε υπό αντίξοες συνθήκες ακόμη και πέραν των δυνατοτήτων μας αντικαθιστώντας καθημερινά ειδικότητες που δεν διαθέτει το νοσοκομείο (τραυματιοφορείς, συντηρητές, αποθηκάριους, νυχτοφύλακες κλπ) και συχνά καλούμαστε να υπερβούμε τον εαυτό μας και τις γνώσεις μας μιας και το νοσοκομείο πολλές ώρες το 24ωρο λειτουργεί χωρίς φυσική παρουσία ενός, έστω, γιατρού.
  Θα μπορούσατε, τουλάχιστον, να δείξετε ελάχιστο σεβασμό στο μεγάλο μας πρόβλημα και όχι να μας αντιμετωπίζετε σαν ενοχλητικούς επαίτες.

  Από δω και πέρα κύριοι ποια είναι η πορεία μας;
  Αν δηλώνετε αδυναμία να μας καταβάλλετε δεδουλευμένα ενός μήνα θα μπορέσετε να μας εξοφλήσετε 3 απλήρωτους;
  Με την υπομονή κ. πρόεδρε του διοικητικού συμβουλείου δεν επιβιώνουμε ούτε μπορούμε να συστήσουμε υπομονή στις απαιτήσεις της ΔΕΗ του ΟΤΕ των τραπεζών της εφορίας και τέλος της διατροφής μας.
  Αφήσατε την κατάσταση να φτάσει στο μη περαιτέρω … Γιατί;

  Είναι αξιοσημείωτο ότι η διοίκηση του νοσοκομείου παρέχει υπηρεσίες εθελοντικά όπως υποστηρίζετε, αλλά ο ορισμός του εθελοντισμού είναι να βοηθάει και να στηρίζει αυτούς που παρέχουν έργο. Αν δεν είστε στο πλευρό μας εφόσον εμείς είμαστε αυτοί που παρέχουν έργο τότε παύετε να είστε εθελοντές και βρήκατε ασχολία απλώς για να περνάει η ώρα σας.
  Μήπως αυτό θα έπρεπε να αλλάξει;
  Μήπως είναι πιο δίκαιο να είστε σε συνεχή και άμεση επαφή μαζί μας ώστε να βοηθάτε και να στηρίζετε το έργο μας ενημερώνοντάς μας παράλληλα για την πορεία και την κατάσταση του ιδρύματος ως οφείλετε; ‘Όχι μόνο τώρα που είναι ώρα γενικής οικονομικής κρίσης αλλά σε διαρκή βάση.
  Αν αυτό που είναι το πιο απλό δε μπορεί να γίνει τότε κατά τη γνώμη μου η διοίκηση θα έπρεπε να υποστεί σοβαρές αλλαγές γιατί το νοσοκομείο και η απρόσκοπτη λειτουργεία του είναι σοβαρό θέμα για μας τους εργαζόμενους (ως μοναδικός πόρος ζωής) αλλά και ολόκληρο το νησί.
  Μαίρη Χατζίνα
  (νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Αίγινας Άγιος Διονύσιος)

 6. Lamprini Tourna

  Το χρέος του ΕΟΠΥΥ προς το νοσοκομείο που ανέρχεται, όπως λέτε, στο 1.000.000 ευρώ κύριοι δε δημιουργήθηκε από τη μία μέρα στην άλλη, αθροίζεται πολλά χρόνια τώρα.
  Το δημιούργησαν προφανώς η αδυναμία σας να ανταποκριθείτε στο έργο το οποίο έχετε αναλάβει και η δυσκολία σας να προσαρμοστείτε στα νέα δεδομένα της εποχής.
  Οι εποχές άλλαξαν και δεν είστε (δικαιολογημένα λόγω ηλικίας) σε θέση να ακολουθήσετε …παρόλα αυτά εξακολουθείτε να παραμένετε γαντζωμένοι στην καρέκλα σας οδηγώντας το νοσοκομείο σε μαρασμό και τους εργαζόμενους σε απελπισία.
  Αντιμετωπίζετε τους εργαζόμενους σα να είναι υπεύθυνοι αυτοί για τη δική σας ανεπάρκεια. Έχοντας λύσει το βιοποριστικό σας πρόβλημα είστε τουλάχιστον αναιδείς και προκλητικοί απέναντί μας.
  Σήμερα κύριοι μπαίνουμε στον τρίτο μήνα απλήρωτοι χωρίς επίσημη ενημέρωση …
  Είναι η ώρα να αναλάβετε τις ευθύνες σας απέναντι στο προσωπικό και απέναντι στο ίδρυμα.
  Φαίνεται ότι τα ψέμματα τελειώσανε

  Λαμπρινή Τουρνά
  (νοσηλευτικό προσωπικό)

 7. δικαιούται να χρησιμοποιεί κάποιος τον όρο «εθελοντής» όταν είναι διορισμένος με αδιαφανείς διαδικασίες και μάλιστα επί θητεία?

  αλήθεια επιστημονική επιτροπή υπάρχει?
  ποιός αποφασίζει όταν υπάρχουν επιστημονικά θέματα ?

  οικονομικό έλεγχο ποιός ασκεί ?
  το νοσοκομείο έχει ευεργετηθεί από τους Αιγινήτες με μεγάλη ακίνητη περιουσία και δωρέες σε χρήμα.
  πως χρησιμοποιούνται αυτά ?

  πως έφτασε το νοσοκομείο να απειλείται με αναστολή της λειτουργίας του όπως μας ενημέρωσαν πρόεδρος και διευθυντής τον περασμένο Δεκέμβρη με επιστολές ?

Leave a Comment