On Air — 09/10/2012 at 00:24

Παραίτηση Καλοκέντη από το Νοσοκομείο

by

Παραίτηση Καλοκέντη από το Νοσοκομείο ΑίγιναςΜετά την πρώτη δημοσίευση του Aegina News για το θέμα του Νοσοκομείου και τα προβλήματα που έχει υποστεί από τη γενικότερη οικονομική κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων, καταγράφηκαν διάφορες κοινωνικές αντιδράσεις μέσα από σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα, email και συζητήσεις στα καφενεία του νησιού. Μεγάλη μερίδα σχολίων αναφέρονται στο κατά πόσο η εκκλησία βοηθά ουσιαστικά το Νοσοκομείο και αν μπορεί να το στηρίξει σήμερα που την χρειάζεται – χρειαζόμαστε ως πολίτες, περισσότερο από ποτέ.

Ο κος Κώστας Καλοκέντης, διοικητικός διευθυντής του Νοσοκομείου Αίγινας , απευθυνόμενος στους πολίτες της Αίγινας και για να σβήσει κάθε αμφιβολία για τη στήριξη της εκκλησίας στο σύνολό της  προς το Νοσοκομείο, μας παραθέτει κάποια από τα  οικονομικά στοιχεία ενίσχυσης των τελευταίων χρόνων.

«Όσες φορές ζητήσαμε βοήθεια, η εκκλησία μας στήριξε. Ιδιαίτερα το Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου από το 2008 μας έχει ενισχύσει με 101.000 € και εκτός αυτού μας παρέχει το λάδι της χρονιάς δωρεάν. Το Μοναστήρι της Παναγίας Χρυσολεόντισσας επίσης μας έδωσε αρκετές φορές χρήματα και τρόφιμα.

Όσον αφορά τα ησυχαστήρια του Αγίου Μηνά, της Αγίας Αναστασίας, και του Αγίου Χριστοφόρου μας στήριξαν με ό,τι είχαν.  Το ίδιο και οι Ιεροί Ναοί της πόλεως, Παναγίτσα, Μητρόπολη, Άγιος Νικόλας και οι ναοί των χωριών Αγίων Ασωμάτων, Αγίας Τριάδος Βαθέως, Αγίας Βαρβάρας Μαραθώνος ανάλογα με τα οικονομικά τους μας στήριξαν και αυτοί.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Εφραίμ μας ενίσχυσε από το φιλόπτωχο ταμείο της Ύδρας με 65.000 από το 2004 με τα οποία το Νοσοκομείο εφοδιάστηκε με ηλεκτρογεννήτρια μεγάλης ισχύος για τις ανάγκες υπερήχων και αξονικού τομογράφου.»

Ο κος Καλοκέντης μας ενημερώνει πως παρά τις προσπάθειες των συλλόγων και πολιτών δεν καταφέρνουν να καλυφθούν τα έξοδα λειτουργείας του Νοσοκομείου που ανέρχονται στις 30.000 το μήνα. Στην συνέχεια ακολουθεί το κείμενο της παραίτησης του κου Καλοκέντη που μετά από 24 χρόνια αποφάσισε να αφήσει τη θέση του από το Συμβούλιο του Νοσοκομείου.

Αίγινα, 08-10-2012

«Αποχωρώ την 31-12-2012 από τη θέση του Γενικού Διευθυντού του Νοσοκομείου Αίγινας την οποία  υπηρέτησα από έτους 1989 μέχρι σήμερα. Θεωρώ υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω όλους όσοι με βοήθησαν στο δύσκολο έργο. Ευχαριστώ τον Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ Εφραίμ για την εμπιστοσύνη που με περιέβαλλε στην εκπλήρωση του δύσκολου έργου. Τον ευχαριστώ ιδιαίτερα για την συνεργασία που είχαμε στην εκτέλεση σοβαρών έργων τα οποία αναβάθμισαν το Νοσοκομείο μας και αναβάθμισαν την εμπιστοσύνη των κατοίκων του νησιού προς αυτό. Την κατασκευή νέας πτέρυγας, την ίδρυση ακτινολογικού, υπερήχων, μαστογράφου έως την εγκατάσταση και λειτουργία αξονικού τομογράφου. Θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους στο διοικητικό συμβούλιο, τους εκάστοτε γιατρούς και νοσηλεύτριες για την άψογη συνεργασία μας τα 24 χρόνια που έζησα στο νοσοκομείο. Τέλος να ευχαριστήσω όλους εκείνους τους κατοίκους του νησιού ανεγνώρισαν την προσφορά μου και το απέδειξαν ποικιλοτρόπως. Ευχαριστώ επίσης και όλους εκείνους που με κατηγόρησαν για τη προσφορά μου ότι έπαιρνα χρήματα από το νοσοκομείο πράγμα που δεν συνέβη».

7 Σχόλια

 1. Τα λειτουργικά έξοδα του νοσοκομείου είναι 30.000 ευρώ το μήνα λέει δηλαδή 360.000 ευρώ το χρόνο
  Με λίγα λόγια από το 2008 μέχρι το 2012 είχαν λειτουργικά έξοδα 1.800.000 ευρώ

  Αν έχεις έξοδα 1.800.000 ευρώ και σου δώσουν 101.000 δεν το λες βοήθεια παππού , το λες στάχτη στα μάτια, το λες ελεημοσύνη αλλά βοήθεια δεν το λες !

  Οι υπόλοιπες μονές και ενορίες που λες ότι βοήθησαν και δεν αναφέρεις νούμερα φανταζόμαστε ότι <> με ασήμαντα ποσά.

  Η εκκλησία άφησε το νοσοκομείο στη μοίρα του είναι το νόημα των όσων λες παππού
  εκτός αν υπάρχουν κι άλλα ποσά που πήρε το νοσοκομείο από την εκκλησία και δε μας το λες
  τι συμβαίνει;
  επιτέλους ασκεί κανείς οικονομικό έλεγχο;

  Οι Αιγηνίτες που έβαλαν το χέρι στην τσέπη και βοήθησαν με τον οβολό τους έχουν δικαίωμα να μάθουν
  Είσαι υποχρεωμένος απέναντί τους να δώσεις στοιχεία στη δημοσιότητα πριν φύγεις αν θέλεις να φύγεις με καθαρό κούτελο παππού , τα ευχαριστήρια προς πάσα κατεύθυνση δεν αρκούν.

 2. ΜΗΝ ΣΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ… ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ… Η ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΗΓΕΙ ΤΗΝ 31/12/2012. ΚΑΤ’ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΦΕΥΓΕΙ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΛΑ ΕΛΗΞΕ Η ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΖΟΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ… ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΩΣ ΑΛΛΟΣ ΠΟΝΤΙΚΟΣ!!! ΜΑΚΑΡΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΝΤΙΚΟΔΑΙΜΟΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ!

 3. Lamprini Tourna

  Εργάζομαι στο νοσοκομείο από τον Αύγουστο του 2000 και μέχρι σήμερα
  Είμαι απλήρωτη όπως όλοι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο και «τρέχει» Οκτώβρης …
  Διάβασα την «παραίτηση» του κ. Καλοκέντη (λήγει η θητεία ολόκληρου του διοικητικού συμβουλίου στις 31/12/2012 άρα τι παραίτηση ??? δεν ανανεώνεται απλώς η θητείας του!)
  μου κάνει εντύπωση το ότι στην επιστολή «παραίτησης» ξέχασε τους απλήρωτους εργαζόμενους του ιδρύματος … θυμήθηκε μόνο «άψογη συνεργασία» την οποία ΔΕ ΘΥΜΑΜΑΙ τουλάχιστον εγώ …

  Μεγάλη εντύπωση βέβαια μου κάνουν και οι αριθμοί που αναφέρει ο κατά τ’ άλλα πολύ προσεκτικός και μεθοδικός απερχόμενος διευθυντής
  Αναφέρει έξοδα λειτουργίας 30.000 ευρώ μηνιαίως ! νούμερο που ΔΕΝ ανταποκρίνεται στα πραγματικά έξοδα λειτουργίας βέβαια μιας και μόνο οι 19 εργαζόμενοι στο νοσοκομείο αγγίζουν με τις καθαρές τους αποδοχές αυτό το νούμερο μηνιαίως.
  Πέραν της μισθοδοσίας όμως, στα έξοδα λειτουργίας υπάρχουν ασφαλιστικές εισφορές του ιδρύματος προς το ΙΚΑ για τους εργαζόμενους, τα έξοδα αγοράς αναλώσιμου νσοκομειακού υλικού, τα έξοδα αγοράς φαρμάκων, τα έξοδα αγοράς υλικού καθαριότητας, τα έξοδα αγοράς προϊόντων σίτισης των ασθενών, η δαπάνη συντήρησης του κτιρίου και των μηχανημάτων του ιδρύματος, η δαπάνη στη ΔΕΗ στον ΟΤΕ στην εφορία, τα έξοδα για τους επισκέπτες γιατρούς του ιδρύματος, τα πάσης φύσεως οδοιπορικά κλπ κλπ
  Μου κάνει εντύπωση πως ο κατά τ’ άλλα πολύ προσεκτικός και μεθοδικός απερχόμενος διευθυντής τα ξέχασε όλα αυτά …

  Λήγει η θητεία του διοικητικού συμβουλίου και τρέχουμε 2,5 μήνες πριν να δηλώσουμε παραίτηση την ημερομηνία λήξης μιλώντας αόριστα περί «άψογων συνεργασιών» και έργων ανάπλασης την ώρα που οι 19 εργαζόμενοι στο ίδρυμα είναι ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ από τον Ιούλιο …
  Σε τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία που είχα προσωπικά μαζί του μόλις χτες το πρωί η απάντηση στο πότε θα πληρωθούμε ήταν αφοπλιστική «να ρωτήσετε το Δεσπότη» μου απήντησε για να μου πει αργότερα ότι δεν έχει τίποτα νεώτερο και ότι περιμένει τον αντιπρόεδρο του ιδρύματος για να τον ενημερώσει για τις ενέργειες που αφορούν είσπραξη νοσηλείων και παρακλινικών εξετάσεων από τον ΕΟΠΥΥ.
  Και η ερώτησή μου απευθύνεται πλέον προς πάσα κατεύθυνση εφόσον όλοι πια δηλώνουν αναρμόδιοι: Τι μέλλει γενέσθαι κύριοι ? Θα μας ενημερώσει κάποιος ?

  Λαμπρινή Τουρνά
  (νοσηλευτικό προσωπικό)

 4. το νοσοκομείο χρωστάει παντου και πολλά λεφτά
  κακοδιαχείρηση ή ανίκανοι άνθρωποι στο τιμόνι; ή και τα δύο;

 5. ΑΦΗΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΕΗ ΟΣΑ ΤΟ ΕΓΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ. ΕΤΣΙ ΞΕΡΩ ΚΙ ΕΓΩ! ΚΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΛΕΦΤΑ ΚΑΗΚΕΣ. ΛΕΦΤΑ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΛΕΦΤΑ Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΛΕΦΤΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΛΕΦΤΑ Η ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΛΕΦΤΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΟΗΘΑΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ. ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΡΕ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΤΡΩΜΕ;

 6. Είχε και προοπτικές και δυνατότητες το νοσοκομείο να είναι χώρος παροχής φροντίδας υγείας στον πάσχοντα αλλά πότε με την ανοχή του Καλοκέντη και πότε με την ένοχη συναίνεσή του κατάντησε μια επιχειρησούλα για προσωπική προβολή και προσωπικά οφέλη του ιδίου και ημετέρων

 7. ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙ Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ. ΑΝ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΓΙΑΤΡΟ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. ΔΕ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥΣ

Leave a Comment