On Air — 21/01/2013 at 14:30

Πατάμε Play στους Tune Too Music

by

Πατάμε Play στους Tune Too MusicΕίναι 25άρηδες, ανήσυχοι, δεν την βρίσκουν στα καφενεία, ακούνε όλη ημέρα μουσική, συνηθίζουν να χορεύουν στα πάρτι, μιξάρουν, chatάρουν, φωτογραφίζουν . Κάνουν ότι κάνει ένας σύγχρονος νέος με τη διαφορά ότι αποφάσισαν να το μοιραστούν μαζί μας μέσα από το Tune Too Music Web Radio!

Τι είναι τελικά το Tune Too Music; Αποφασίσαμε να πλησιάσουμε τον Νίκο, τον Φίλιππα, τον Κώστα και τον Βύρωνα στο χώρο τους, να τους ακούσουμε, όχι μόνο ηλεκτρονικά και αλλά και live. Θέλουμε να δούμε τελικά τι έχουν στο κεφάλι τους και τι τους εκφράζει. To studio που εκπέμπουν, βρίσκεται στην Κυψέλη της Αίγινας. Σε ένα βοηθητικό χώρο που θα μπορούσε να είναι και garage. Εκεί όπου πολλές φορές γεννιούνται νέες ιδέες, τάσεις που αλλάζουν από μια γειτονιά ως και ολόκληρο τον κόσμο.

Έχουμε ξεκινήσει τις εκπομπές μας από το Σεπτέμβρη. Μας αρέσει πολύ η ηλεκτρονική μουσική, δεν την βρίσκαμε στην Αίγινα και μας εκφράζει, όπως και πολλούς άλλους. Επίσης μας αρέσουν τα πάρτι! Να διασκεδάζουμε, να χορεύουμε. Στην Αίγινα όλοι κάθονται με ένα ποτό στο χέρι και αν χορεύεις σε κοιτάνε περίεργα. Ήμαστε στα 25, δεν έχουμε πολλές ευκαιρίες να διασκεδάσουμε με το τρόπο που θα θέλαμε στην Αίγινα. Έξω βλέπεις συνήθως πιτσιρίκια κάτω των 17 ή μεγαλύτερους άνω των 35.

Εκτός από το Tune Too Music Web Radio, οργανώνετε και κάποια πάρτι στο νησί. Τι προσπαθείτε να πετύχετε;

Θέλουμε να περνάμε καλά, να περνάει ο κόσμος καλά, να διασκεδάζει, να συμμετέχει. Όχι απλά να παίζει ένας DJ και οι υπόλοιποι να τον κοιτάνε. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε και βλέπουμε ότι έχει απήχηση. Τα μαγαζιά που έχουμε κάνει τα πάρτι μας δούλεψαν και μας αρέσει που θέλουν να το ξανακάνουμε. Μας αρέσει που γέμισε η Νήσος και που άρχισε να παίζει ηλεκτρονική μουσική το Heaven. O κόσμος διασκεδάζει με αυτό που μας αρέσει. Ήρθαν άνθρωποι που δεν περιμέναμε, άνθρωποι κάθε ηλικίας.

Πως είναι η διασκέδαση στην Αίγινα;

Οι καταστηματάρχες προκειμένου να ικανοποιήσουν τους πάντες παίζουν τα πάντα. Τελικά δεν ξέρουμε αν ικανοποιούνται όλοι ή όλοι μένουν ανικανοποίητοι. Από την άλλη καταλαβαίνουμε ότι οι καταστηματάρχες προσπαθούν και πρέπει να δουλέψουν. Για αυτό φτιάξαμε το σταθμό και κάνουμε τα πάρτι μας, για να ακούμε την μουσική που θέλουμε. Θετικό είναι επίσης ότι πλέον έχουμε την ευκαιρία να ακούμε γνωστούς DJs που παλιότερα δεν έρχονταν να παίξουν. Αν ήμασταν τουριστικό νησί θα ήταν σίγουρα ακόμα καλύτερα. Κανείς δεν θέλει τον τουρισμό στην πραγματικότητα, για αυτό κυνηγάει ο καθένας τον διπλανό του. Τις προάλλες, ένας γνωστός DJ που είχε φέρει το Άνασσα, σηκώθηκε και έφυγε από την κονσόλα γιατί του έστειλαν 8 φορές την αστυνομία. Πόσο τουριστικό είναι αυτό; Πως πιστεύουν ότι θα έρθουν τουρίστες όταν βλέπουν ότι κυνηγάει ο ένας τον άλλο αντί να αλληλοϋποστηρίζονται. Πάμε σε άλλα νησιά και γίνεται παντού χαμός, ο κόσμος χορεύει και διασκεδάζει!

Η εποχή μας χαρακτηρίζεται από μια κυρίως λέξη που λέγεται «κρίση»; Τι σημαίνει για εσάς αυτή η λέξη;

Είναι η δεδομένη κατάσταση που ζούμε. Έτσι κι αλλιώς δεν κάναμε υπερβολές για να μας ενοχλήσει. Και πριν και τώρα, 5 ευρώ έχουμε στην τσέπη μας. Ίσως είναι και καλύτερα έτσι. Δεν κρίνεσαι πια από το τι παπούτσια φοράς. Κρινόμασταν από αυτά που φορούσαμε, ζούσαμε στο ψέμα.

Πολύς κόσμος ζει καθημερινά μέσα από το Facebook. Τι είναι το Facebook; Φαινόμενο, μόδα ή ανάγκη;

Ήμασταν που ήμασταν κουτσομπόληδες στην Αίγινα, με το Facebook παράγινε το κακό! Είναι ένας ψεύτικος κόσμος που ο καθένας προσπαθεί να πει το πόνο του και να δείξει τον καλύτερο του εαυτό! Έχει γέλιο που βλέπεις πιτσιρίκια να βάζουν τα καλά τους, να ποζάρουν στον καθρέφτη και από πίσω τα πλακάκια κοντεύουν να ξεκολλήσουν! Δυστυχώς έτσι λειτουργεί η κοινωνία σήμερα, μέσα από το Facebook. Απλά θα πρέπει να ξέρεις γιατί είσαι εκεί και τι κάνεις. Όχι να ζεις σε ένα ψεύτικο κόσμο, να ξυπνάς να λες καλημέρα για να σου κάνουν like και από την άλλη να μη μιλάς ούτε στον γείτονα!

Τι σημαίνει για εσάς η Αίγινα σαν τόπος;

Είναι ωραία η Αίγινα. Μου αρέσει να φεύγω το πρωί από το σπίτι και να χαιρετάω τη θεία μου και ας μην με θυμάται λόγο του αλσχάιμερ. Μ’ αρέσει να έχω πάθει λάστιχο και να φωνάζω το κολλητό μου να με πάρει ή ακόμα και να γυρνάω με τα πόδια. Στην Αθήνα είσαι αναλώσιμος, δεν είσαι τίποτα βασικά. Από την άλλη μας ενοχλεί που όλοι ασχολούνται με το τι κάνει ο δίπλα και όχι με τη δική τους καμπούρα. Ίσως για αυτό δεν προχωράνε τα πράγματα. Νιώθουμε καλύτερα να είμαστε περισσότερο κριτές των άλλων παρά του εαυτού μας, οπότε μένουμε στάσιμοι και κουτσομπόληδες.

Οι περισσότεροι έχετε ήδη κατασταλάξει επαγγελματικά, επίσης μέσα από τις επαφές σας μιλάτε με αρκετούς νέους και ίσως μοιράζεστε τις ανησυχίες τους. Πόσο εύκολη ή δύσκολη είναι η επαγγελματική αποκατάσταση στην Αίγινα?

Αυτό που μας πειράζει περισσότερο είναι να βλέπουμε τους νέους να συνεχίζουν τις δουλειές των πατεράδων τους και να μην τις εξελίσσουν. Ακόμα και αν οι πατεράδες τους είναι ξεροκέφαλοι δεν πατάνε πόδι. Επίσης δεν μπαίνουν στην διαδικασία να κάνουν καινούρια πράγματα. Βλέπουν τι κάνει ο δίπλα και λένε «α! να το κάνω και εγώ». Δεν τολμάμε ως νέοι. Βολευόμαστε. Θέλουμε να παίρνουμε 3 ευρώ από τους γονείς μας και να ήμαστε όλη ημέρα για καφέ και counter strike.

Ποια είναι τα πρότυπά σας, ποιους κάνετε follow στη ζωή σας;

Πρότυπά μας είναι οι Youtubers που παίρνουν ένα μικρόφωνο και μια κιθάρα και από εκεί που παίζουν μόνοι τους, φτάνουν να έχουν εκατομμύρια views και να φτιάχνουν μουσική για μεγάλες εταιρίες και καμπάνιες. Να ζουν και να βγάζουν λεφτά από αυτό που τους αρέσει. Ένα άλλο πρότυπο είναι 2 γριούλες που έτυχε να μας εξυπηρετήσουν σε ένα φούρνο προχθές και με τη χαρά και τα αστεία τους μας έφτιαξαν την ημέρα! Ακόμα γελάμε! Δεν τις γνωρίζαμε, απλά ζούσαν γεμάτες χαρά και ενέργεια!

Tune Too Music Web RadioΦεύγω από το studio σκεπτόμενος πως εκεί ανάμεσα στις φιστικιές και τα στενά σοκάκια  της Kυψέλης είναι κρυμμένο ένα δωμάτιο που έχει δύο παράθυρα. Από ότι μου λένε τα παιδιά, το ένα παράθυρο έχει μόνωση και είναι πάντα κλειστό. Είναι το παράθυρο που δεν ανοίγει, για να μην ενοχλεί η μουσική τους γείτονες. Το άλλο παράθυρο, είναι αυτό που μένει πάντα ανοιχτό… Είναι το παράθυρο στον κόσμο, το παράθυρο του internet!

Καλές Tune Too Music ακροάσεις.

Leave a Comment