On Air — 23/04/2013 at 13:15

Η Φλώρα Αλυφαντή μας Μιλά για το Φ.Φ. 2013

by

Η Φλώρα Αλυφαντή μας Μιλά για το Φ.Φ. 2013Η διοργάνωση του 5ο Φεστιβάλ Φιστικιού έχει ήδη ξεκινήσει και εμείς δεν έχουμε παρά να ενημερωθούμε για την εξέλιξη του. Είναι η ιδανική στιγμή να κάνουμε και φέτος την πρώτη μας επαφή με την πρόεδρο κα Φλώρα Αλυφαντή να μας ενημερώσει για την πορεία και τους στόχους της γιορτής την χρονιά που έρχεται.

Η ψυχή κάθε φεστιβάλ είναι η επιτροπή και τα πρόσωπα που την πλαισιώνουν. Κάποιοι αποφασίζουν να συμμετέχουν για πρώτη φορά και κάποιοι άλλοι συνεχίζουν. Η αλήθεια είναι ότι τα πρόσωπα του 2013 πλαισιώνουν μια αξιόλογη επιτροπή που ο καθένας τους γνωρίζει καλά το αντικείμενό που ανέλαβε. Ο σεβασμός στον θεσμό και τους ανθρώπους που αποφασίζουν να συμμετέχουν δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε κανένα επιπλέον σχόλιο παρά να τους ευχηθούμε να είναι γεροί και γεμάτοι δύναμη ώστε να παρουσιάσουν ένα όμορφο και ποιοτικό φεστιβάλ για το οποίο θα ήμαστε περήφανοι ως αιγινήτες.

Η κα Φλώρα Αλυφαντή για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα συνεχίσει να είναι επικεφαλής με μοναδικό στόχο την δημιουργία και ένα αξιόλογο αποτέλεσμα.

Αφού σας ευχηθούμε καλή επιτυχία και στο φετινό ταξίδι θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για τους στόχους του 5ου Φεστιβάλ Φιστικιού 2013

Στόχος μας φέτος θα είναι η πολιτιστική κληρονομιά της Αίγινας. Μέσα στην θεματολογία μας επίσης θα είναι η αρχιτεκτονική του νησιού μας και η πέτρα της Αίγινας, το πουρί. Θα καλέσουμε τους πετράδες να κάνουν ομιλίες και παρουσιάσεις στο σχολεία. Η Αίγινα εκτός από το νησί της φιστικιάς είναι και η γη της πέτρας.

Τα έσοδα κάθε φεστιβάλ είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες για την ομαλή διεξαγωγή του, ποιες είναι οι προσδοκίες σας φέτος σχετικά με τις χορηγίες;

Ο Δήμος Αίγινας υποσχέθηκε να μας ενισχύσει με 20.000 που είναι μια καλή βάση για το ξεκίνημα εάν σκεφτείτε ότι το περσινό κόστισε 40.000. Τα υπόλοιπα 20.000 που απαιτούνται θα καλυφθούν από χορηγίες.

Η Πρόεδρος στην συνέχεια της κουβέντας μας αισθάνεται την ανάγκη να αναφερθεί στους ανθρωπους της επιτροπης έναν προς έναν και στα κριτήρια επιλογής τους.  

«Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένη με την φετινή επιτροπή καθώς όλα τα μέλη είναι αξιόλογα και μέσα από τις επαγγελματικές τους ιδιότητες μπορούν να προσφέρουν ουσιαστικά στον τόπο μας, φυσικά σε εθελοντική βάση.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που στην επικοινωνία συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι κα Αλεξίου και κος Προβής που την στιγμή που μιλάμε έχουν ήδη κάνει τις απαραίτητες επαφές με την ΕΡΤ προκειμένου να εξασφαλίσουν έναν δυνατό χορηγό επικοινωνίας.  Είναι τιμή για εμάς να τους έχουμε κοντά μας και είναι σίγουρο πως με τον επαγγελματισμό και τις επαφές τους θα προσφέρουν.  Νομίζω πως το τμήμα της επικοινωνίας θα πάει καλύτερα από κάθε άλλη φορά.

Με χαροποιεί ιδιαίτερα επίσης η συνεργασία με την Ίριδα Κρητικού. Χαίρομαι που δέχθηκε την πρότασή μας να συμμετέχει. Πιστεύω πως μέσα από την εμπειρία της έχει να μας δώσει πολλά και θα ανεβάσει το εικαστικό επίπεδο του Φεστιβάλ.

Η εκπαιδευτικός Αρχοντούλα Γεωργοπούλου, μετά την επιτυχημένη περσινή διοργάνωση της παιδικής ψυχαγωγίας που ανέλαβε και ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία μας απέδειξε πως η παιδική ψυχαγωγία μπορεί να αποτελέσει σημαντικό πυρηνα αλλά και να συμβάλει στην εκπαιδευση των παιδιών να αγαπήσουν περισσότερο τον τόπο μας και τις παραδώσεις του. Ας μην ξεχνάμε ότι τα παιδιά είναι το μέλλον μας.

Οι Βάρτζελης και Πετρίτης που φέτος θα στελεχώσουν και αυτοί το φεστιβάλ θεωρώ πως είναι παραπάνω από απαραίτητοι διότι η γιορτή του φιστικιού θέλουμε όλοι να είναι και τουριστικό γεγονός. Ένας άξονας εργασίας μας λοιπόν θα έχει και αυτήν την κατεύθυνση και φυσικά έχει τις δικές του ανάγκες και τα δικά του πρόσωπα.

Η Δυναμική Σταυρούλα Παπαδοπούλου λόγω των επαφών της με τους συλλόγους του νησιού θεωρώ πως η συνεργασία της με τους εθελοντές θα είναι παραπάνω από αποδοτική και απαραίτητη.

Στην οικονομική διαχείριση θα είναι οι κύριοι Στενάκης και Νίκος Τζίτζης, των οποίων τόσο η παρακολούθηση των οικονομικών, όσο και η συνεργασία με την ΚΕΔΑ θεωρούνται δεδομένες. Μια υγιή συνεργασία θα φέρει τα σωστά αποτελέσματα.

Η Ομάδα γαστρονομίας έχει αποδείξει το έργο και την συνέπεια της τα προηγούμενα. Η συνοχή της ομάδας και η δημιουργικότητα της στο επίπεδο της γαστρονομίας θα θέλαμε για άλλη μια χρονιά να μας χαρίσουν ένα γευστικό πάνω απ όλα φεστιβάλ.

Επίσης χαίρομαι που για άλλη μια φορά στην ομάδα θα συμμετέχει η κα Μαίρη Κουκούλη που αποδείχθηκε παραπάνω από πολύτιμη

Ο Γιώργος Σκαλτσιώτης με την εμπειρία του από την επαγγελματική ένωση είναι ο άνθρωπος που θα έχει άμεση επαφή και επικοινωνία με τους επαγγελματίες ώστε να έρθουν ακόμα πιο κοντα και να το υποστηρίξουν.

Η Λίζι Κόστερ με την συνέπειά της στην ενημέρωση του site πιστεύουμε πως φέτος θα αναβαθμίσει τόσο το site όσο και την ομάδα.

Ο Συνεταιρισμός έχει και αυτός τη δική του προσφορά. Ο πρόεδρος κος Σταμπουλής πολλές φορές μας συμβουλεύει εποικοδομητικά με σωστές τοποθετήσεις.

Ο Αγροτικός Σύλογος με τους κυρίους Νίκο και Ελένη Αλυφαντή προσφέρει σημαντική γνώση στους αγρότες κάθε φορά μέσα από τα σεμινάρια.»

Θα θέλατε να προσθέσετε κάτι ως πρόεδρος του Φεστιβάλ του 2013;

Ως επιτροπή πάνω απ όλα θα πρέπει να μας διέπουν κάποιες αρχές και με αυτές πρέπει να λειτουργήσουμε ως διοργάνωση και ως κοινωνία.  Ο ρόλος μας είναι να δημιουργούμε και όχι να αναλωνόμαστε. Σεβόμενοι το θεσμό πρέπει να προχωρήσουμε για να ολοκληρώσουμε το έργο που αναλάβαμε. Στην ομάδα του Φεστιβάλ Φιστικιού μπορεί να συμμετέχει κάθε πολίτης που θέλει να βοηθήσει και να συμπαρασταθεί στο θεσμό με καλή διάθεση, διακριτικότητα και εργατικότητα. Μόνο έτσι θα έχουμε ουσιαστικό ρόλο και θα είμαστε αποτελεσματικοί στο έργο μας.

Leave a Comment