Πολιτική — 13/09/2012 at 10:27

Δημοτικό Συμβούλιο Εν Μέσω Απεργιακών Κινητοποιήσεων της Κ.Ε.Π.Ε

by

Δημοτικό Συμβούλιο Εν Μέσω Απεργιακών Κινητοποιήσεων της Κ.Ε.Π.ΕΣτα μάτια κάποιων Δημοτικών Συμβούλων κάθε συνεδρίαση μοιάζει με θέατρο· τα ίδια καθησυχαστικά λόγια, ή τα ίδια ψέματα γεμάτα πολιτικό κόστος, μια αντίδραση ριγμένη άγαρμπα πάνω σε μια άλλη αντίδραση. Κατά τη διοίκηση, η αντιπολίτευση δε προσφέρει καμία λύση και κατά την αντιπολίτευση, η διοίκηση φορτώνει κάθε ζήτημα με υποσχέσεις και ΘΑ.

Η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε κανονικά παρά τις απεργιακές κινητοποιήσεις της Κ.Ε.Π.Ε., στις οποίες συμμετέχει και ο Δήμος μας. Στην αρχή της συνεδρίασης, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων για τα ζητήματα της προ ημερησίας διατάξεως, ο δήμαρχος κος Σακκιώτης ενημέρωσε τους Δημοτικούς Συμβούλους για τις τρέχουσες εξελίξεις, ύστερα και από τις διαβουλεύσεις αντιπροσώπων των Ο.Τ.Α. με τον Υπουργό Εσωτερικών κο Στυλιανίδη. Ακόμη, ανακοίνωσε πως από 5/9 η Δ.Ε.Η. δίνει το δικαίωμα δημοπράτησης του έργου αναπαλαίωσης- αποκατάστασης του Κυβερνείου, χορηγώντας 1.500.000 €.

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Δ.Σ. κος Πέτρος Πετρίτης, παρά τις κινητοποιήσεις υπάρχουν υποχρεώσεις και ανάγκες του δημοτικού συμβουλίου που έχουν δρομολογηθεί και δεν επιδέχονται καθυστέρηση. Ο κος Γρηγορόπουλος έκανε λόγο για ατυχή συνεδρίαση: «πρώτον γιατί ενώ απεργούν όλοι οι δήμοι εμείς είμαστε εδώ και δεύτερον γιατί υπάρχει εκκρεμότητα με την επιστολή των υδρομεταφορέων κι εμείς εξετάζουμε τη σύμβαση για την αναδοχή τους για τα επόμενα δύο χρόνια». Εν συνεχεία στην τοποθέτησή του ο κος Παν. Κουκούλης, τόνισε: «Όλα τα μεγαλύτερα μέσα μαζικής ενημέρωσης των Αθηνών παρουσίασαν την κατάσταση των σκουπιδιών με δυσμενή σχόλια. Η Αίγινα υπέστη μεγάλη δυσφήμιση μέσω αυτού του γεγονότος. Μπορούμε να πούμε πως έχει σημειωθεί βελτίωση σε σχέση με την καθαριότητα. Θα περίμενα ο Δήμαρχος να μας ενημερώσει γι’ αυτό το φλέγον θέμα. Με την ευκαιρία του φεστιβάλ φιστικιού ας δει η διοίκηση τι μπορεί να κάνει.»

Ο κος Γκότσης έθεσε το θέμα των εισπράξεων από τις ιδιωτικές παραστάσεις που ανέβηκαν στον προαύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου, σχολιάζοντας επιστολή του κου Νεκτάριου Κουκούλη που ανέφερε πως το σύνολο των εισπραχθέντων ανέρχεται στα 600 € για τις τέσσερις θεατρικές παραστάσεις που τελέστηκαν. Ακολούθως, ο κος Αμάφης απηύθυνε ερώτηση προς τον αντιδήμαρχο οικονομικών για το που βρίσκονται τα 4.500 € που μαζεύτηκαν από τους μικροπωλητές του πανηγυριού του Αγίου Σώστη, ζητώντας να δοθούν για την ενίσχυση της κοινότητας της Πέρδικας.

Για ακόμη μια φορά ξέσπασε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του Δημάρχου και του δημοτικού συμβούλου κου Γκότση, με τον δεύτερο να ασκεί σφοδρή αντιπολίτευση και κριτική επί προσωπικού λέγοντας: «Τα’ χεις χαμμένα», με τον κο Σακκιώτη να απαντά απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Δ.Σ. Κο Πετρίτη: «Κε πρόεδρε επανειλημμένα ο κος Γκότσης έχει απευθυνθεί στο πρόσωπο του δημάρχου με απρεπείς χαρακτηρισμούς. Τον καλώ να μην επαναλάβει τέτοιους χαρακτηρισμούς που δείχνουν το επίπεδο του.»

Ο κος Οικονόμου επισήμανε μεταξύ άλλων την αδικαιολόγητη απουσία του αντιδημάρχου καθαριότητας και ποιότητας ζωής κου Μπέση, στην προηγούμενη συνεδρίαση, όπου το κύριο ζήτημα της ημερήσιας διάταξης ήταν της αρμοδιότητός του. Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Βαθέος, όντας αυτόπτης μάρτυρας , έθεσε ένα φλέγον θέμα που ανέδειξε και το Aegina News, την καθυστέρηση ή την ανυπαρξία των λεωφορείων που μεταφέρουν τους μαθητές στα σχολεία της Αίγινας. Φαινόμενο που παρατηρήθηκε αρκετές φορές στα μέσα της σχολική χρονιά που μας πέρασε. Με τη σειρά του ο κος Πάλλης υπερτόνισε τα δύο – διαχρονικά όπως εξελίσσονται – προβλήματα της υδροδότησης και της συγκομιδής των σκουπιδιών σημειώνοντας: «Επί εβδομήντα ημέρες στον Ασώματο συνεχίζεται το πρόβλημα. Οκτώ με δέκα ώρες κόβεται το νερό. Από την άλλη οι κάδοι με τα σκουπίδια μετακινούνται συνεχώς και βλέπουμε σκουπίδια αριστερά και δεξιά στους δρόμους».

Για το ζήτημα της καθαριότητας τοποθετήθηκε και ο κος Πτερούδης: «Υπάρχει μία βελτίωση στην καθαριότητα, αλλά είμαστε πολύ μακριά από το επίπεδο που δε θα μας δυσφημεί. Το μικρό πρεσάκι είναι ακινητοποιημένο από τον Μάρτιο, με ένα μικρό πρόβλημα στην αντλία του πετρελαίου. Κάντε μια βολτίτσα στην Αίγινα, μην ντρέπεστε. Οι δε ποντικοί κάνουν διαδρομές alle retour στην Αίγινα. Κάντε μια βόλτα στα χωριά, μια βόλτα στην Αίγινα για να δείτε την αλήθεια.» Στο ίδιο κλίμα ο κος Γιάννης Πούντος ανέφερε: «Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο να βλέπουμε κάποιον κάδο καθαριότητας άδειο κάπου στην Αίγινα και να μιλάμε για θετικότητα της κατάστασης. Πολλά από τα πράγματα που γίνονται στο νησί ακυρώνονται γιατί οι επισκέπτες βλέπουν τα σκουπίδια».

Ο κος Σακκιώτης στη δευτερολογία του εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση λέγοντας: «Πρέπει επιτέλους ο κος Γρηγορόπουλος να συνειδητοποιήσει την ευθύνη του. Καμία πρόταση δεν έχει κατατεθεί, μόνον στείρα αντιπολίτευση. Θέλω να συνειδητοποιήσετε αυτά που πρέπει να κάνετε γι’ αυτόν τον τόπο». Τα πνεύματα οξύνθηκαν με τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης με επικεφαλής τον κο Παναγιώτη Κουκούλη, να αποχωρούν συλλογικά. Ακολούθησε σφοδρή προσωπική αντιπαράθεση του δημάρχου με τους κους Γρηγορόπουλο και Πάλλη. Η ένταση εξομαλύνθηκε με ένα μικρό διάλειμμα.

Τέλος, στα προ-ημερησίας διατάξεως ζητήματα ανακοινώθηκε και η μελέτη για την αποκατάσταση του σοβαρού προβλήματος στην παραλία της Αγία Μαρίνας. «Έχουμε ζητήσει τη συνδρομή καθηγητών του Πολυτεχνείου. Περιμένουμε να καταφύγουν σε μελέτη και να μας κάνουν πρόταση. Έχουμε αποδεχτεί το πρόβλημα, όμως δεν πρέπει να μείνουμε στις διαπιστώσεις, να προχωρήσουμε και σε λύσεις.»

Στα κρίσιμα ζητήματα για την υδροδότηση του νησιού, ο κος Νεκτάριος Κουκούλης, εξέθεσε τα ληξιπρόθεσμα ποσά για τις υδρομεταφορικές εταιρείες στις 30/9. Χαρακτηριστικά για την εταιρεία «Λιμενάρι» το ποσό αγγίζει τα 375.000 €, ενώ για την εταιρεία «Αίγινα» 350.000 €. Το σύνολο των περίπου 700.000 €, υπογράφηκε προχθές και ήδη εκδόθηκε ένταλμα καταβολής του ποσού. Όσον αφορά τη σύνταξη όρων διακήρυξης για τη διενέργεια ανοικτού διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου για την εκτέλεση του έργου: Μεταφορά πόσιμου νερού στη νήσο Αίγινα, για την Αίγινα, το Βαθύ, την Κυψέλη, το Μεσαγρό και την Πέρδικα με υδροφόρα πλοία για τα έτη 2012-13. Έγινε προσπάθεια θέσπισης νέων όρων που θα εξασφαλίζουν μεγαλύτερη κάλυψη και ασφάλεια για τις ανάγκες του νησιού και η σαφήνειά τους θα απαγορεύει κάθε παρερμηνεία. Τα υπόλοιπα ζητήματα εγκρίθηκαν πλειοψηφικά.

Leave a Comment