Πολιτική — 24/11/2012 at 12:51

Η Τεχνογνωσία της Κρήτης στην Αίγινα

by

Η Τεχνογνωσία της Κρήτης στην ΑίγιναΤο μοντέλο ανάπτυξης του πρωτογενή κρητικού αγροτικού τομέα σε απόλυτη συνάρτηση με τον τουρισμό –όπως φαίνεται- έχει ως στόχο η επίσκεψη εκπροσώπων του δήμου στην Κρήτη. Φορείς και της Αίγινας παρακολουθούν μια σειρά ομιλιών ενημέρωσης και έμπνευσης για τον στρατηγικό σχεδιασμό των τοπικών προϊόντων, μα και τη σημασία απόκτησης της Π.Ο.Π. ονομασίας, η οποία θα εντάξει τον τόπο και τα προϊόντα στον μακρύ κατάλογο της ανταγωνιστικότητας, της διεθνούς αγοράς και του διεθνούς ενδιαφέροντος εξερεύνησης του πολιτισμού που κρύβεται πέραν της ονομασίας και του προϊόντος.

Όπως στην Κρήτη, έτσι και στην Αίγινα, -σε μικρότερο, βέβαια, ποσοστό-, η αγροτική παραγωγή στηρίζει ολόκληρη την οικονομία του τόπου. Γι’  αυτό το λόγο, οι τοπικοί φορείς με συντονισμένες προσπάθειες με την Περιφέρεια Κρήτης, αποβλέπουν στην ολόπλευρη ενημέρωση των τρόπων διαχείρισης, ανάπτυξης και προώθησης των τοπικών προϊόντων, ώστε εν μέσω οικονομικής κρίσης- να σημειωθούν βήματα προόδου στον αγροτικό και τουριστικό τομέα.

Άλλωστε, όπως ειπώθηκε και στην παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε για την αντιπροσωπεία του δήμους μας, η σωστή διαχείριση των προϊόντων της πρωτογενούς παραγωγής υπό τη συνεργασία των τοπικών φορέων, της πολιτείας και των αρμόδιων Περιφερειών, αναμένεται να έχει ως απότοκο την ποιοτική εξέλιξη των προϊόντων και συνάμα των τουριστικών δεδομένων.

Την αιγινήτικη αποστολή στελεχώνουν ο δήμαρχος Σάκης Σακκιώτης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. και της τουριστικής προβολής του δήμου κος Πέτρος Πετρίτης, η εκπρόσωπος της Κ.Ε.Δ.Α. κα Ευαγγελία Γαλάρη, η υπεύθυνη γαστρονομίας του φεστιβάλ φιστικιού κα Ράνια Κορναράκη- Πετρά, οι Αιγινήτες σεφ Δημήτρης Κάππος και Φώτης Πούντος και η ελαιοπαραγωγός κα Αγγελική Στουραιτη. Μεταξύ των φορέων της Κρήτης παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης κος Σταύρος Αρναουτάκης, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Κρήτης κος Γιώργος Πιτσούλης, καθώς και η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κα Θεανώ Βρέντζου- Σκορδαλάκη.

[vsw id=»9bxrXdfdWAU» source=»youtube» width=»660″ height=»400″ autoplay=»no»]

Leave a Comment