Πολιτική — 04/12/2012 at 02:08

Οικονομική Επιτροπή Άμεσης Δράσης

by

Οικονομική Επιτροπή Άμεσης ΔράσηςΑυτός είναι ο τίτλος που θα περιέγραφε την σημερινή επείγουσα συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής Δήμου Αίγινας με κύριο θέμα αυτό της εγκατάστασης των Ιχθυοκαλλιεργειών στην Αίγινα και πιο συγκεκριμένα στον Κόλπο της Λυγέας στην Πέρδικα. Ειδικότερα στις 4 Νοεμβρίου και ενώ το θέμα των Ιχθυοκαλλιεργειών εθεωρείτο λήξαν, ένα νέο ψήφισμα ειδικού νομοσχεδίου που αφήνει «παραθυράκια» για την αδειοδότηση εγκατάστασης ιχθυοκαλλιεργειών κινητοποίησε νομικά 111 φορείς, 8 ομοσπονδίες και 22 Δήμους ενάντια του Νομοσχεδίου.

Για τους συντονισμένους χειρισμούς της πανελλήνιας υπόθεσης ορίστηκαν τρεις δικηγόροι που βάση σχεδίου απόφασης θα παραστούν στη δικάσιμο της 5ης Δεκεμβρίου. Η αμοιβή που αναλογεί στο Δήμο Αίγινας για την εκπροσώπησή του ανέρχεται στα 1400 ευρώ.

Να θυμίσουμε πως μια σειρά από ημερίδες, δημοσιεύματα και καταγγελίες φορέων πριν μερικούς μήνες απέτρεψαν την τότε αδειοδότηση εγκατάστασης των ιχθυοκαλλιεργειών στο νησί μας και τον κίνδυνο υποβάθμισής του φυσικού του πλούτου. Πριν μερικές ημέρες η κα Στέλλα Τρίμη, Πρόεδρος του Συλλόγου Άγιου Σώστη Πέρδικας μας ενημέρωσε με Δελτίο Τύπου για τις νέες εξελίξεις στο θέμα και την ανάγκη άμεσης κινητοποίησης για ακόμα μια φορά.

Ο πρώην Δήμαρχος και μέλος της οικονομικής Επιτροπής Τρύφωνας Γκότσης παρενέβη τονίζοντας την σημασία εμπλοκής του Δήμου Αίγινας και κινητοποίησης του κατά των ιχθυοκαλλιεργειών νομικά σε τοπικό επίπεδο. Τελικά το θέμα πέρασε και μαζί και κίνδυνος μη συμμετοχής της Αίγινας στην αίτηση ακύρωσης, με αποτέλεσμα να πληγεί η περιοχή της Πέρδικας, αφού κανένας φορέας μας δεν θα ζητά την ακύρωση του Χωροταξικού. Το θέμα θα συζητηθεί εκτενέστερα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Leave a Comment