Πολιτική — 23/12/2012 at 18:45

Οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Αίγινας

by

Οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου ΑίγιναςΚάλεσμα προς όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Αίγινας απεύθυνε σήμερα  ο Δήμαρχος κος Σάκης Σακκιώτης με σκοπό να κάνει γνωστό στην κοινωνία του νησιού τις κοινωνικές δράσεις του Δήμου Αίγινας. Στο πλάι του στέκονται οι υπόλοιποι συμμετέχοντες, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ κος Νίκος Τζίτζης ως επικεφαλής και οι Κυρίες Γιούλη Ανταλή, Δέσποινα Σακκιώτη, Μαρία Λαζάρου, Καλλιόπη Καλαφάτη,

Ο Δήμαρχος ανοίγοντας  την παρουσίαση δήλωσε:

«Σήμερα ολοκληρώνεται ένας χρόνος προσφοράς και είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε ένα κεφάλαιο αλληλεγγύης και υπηρεσιών που θα δώσουν ουσιαστική βοήθεια σε συμπολίτες μας. Υπηρετούμε μια δημοτική αντίληψη που λέει ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη και αλλαγές εάν δεν έχουμε εξασφαλίσει ένα αίσθημα δικαίου στην τοπική κοινωνία και βεβαίως εάν δεν έχουμε κοινωνική συνοχή. Καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να οικοδομήσουμε το ελάχιστο εγγυημένο αποτέλεσμα για το επίπεδο διαβίωσης των συμπολιτών μας. Έχουμε ζητήσει και από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη και από άλλες ομάδες εθελοντών συνεργασία προκειμένου να μην διαιρούνται οι δυνάμεις κοινωνικής προσφοράς του νησιού».

Στην συνέχεια το λόγο πήρε Πρόεδρος της ΚΕΔΑ και επικεφαλής της ομάδας πρωτοβουλίας κοινωνικής προσφοράς και Αγάπης κος Νίκος Τζίτζης

«Από την ημέρα που αναλάβαμε στόχος ήταν ο πολίτης. Λειτουργεί ο τομέας υποστήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων στον οποίο συμπεριλαμβάνονται δύο κλάδοι.

Α) Ο κλάδος της διανομής τροφίμων που λειτουργεί ένα χρόνο με τη βοήθεια των εθελοντριών και με την υποστήριξη των Σούπερ Μάρκετ Κρητικός, Θανόπουλος και του μπαζάρ του κου Πέτρου Γεωργιάδη,  χωρίς τη δική τους προσφορά δεν θα ήταν δυνατόν να λειτουργήσει το πρόγραμμα.

Εξυπηρετούμε 120 οικογένειες με διανομή τροφίμων και ο αριθμός όλο και αυξάνεται.

Β) Η Δεύτερη ενέργεια που φιλοδοξούμε να προσφέρουμε είναι η έκδοση πιστωτικής κάρτας που οι κάτοικοι θα έχουν την δυνατότητα να αγοράζουν με έκπτωση κάποια προϊόντα από τα καταστήματα της Αίγινας. Ένα άλλο σημαντικό κομμάτι είναι η βοήθεια στο σπίτι. Ο Δήμος προσφέρει το κοινωνικό του πρόσωπο σε ηλικιωμένους, άνεργους και ΑΜΕΑ που έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας. Επόμενοι στόχοι μας είναι ένα πολυδύναμο Κέντρο Αλληλεγγύης που θα έχει την δυνατότητα εκδηλώσεων, διαλέξεων και παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης σε ανθρώπους που έχουν κοινωνικά προβλήματα.  Παράλληλα τη λειτουργία Τραπεζαρίας  σίτισης Δήμου Αίγινας για τις οικογένειες που έχουν ανάγκη που θα λειτουργήσει μετά από κάποιες τροποποιήσεις στον παιδικό σταθμό. Επίσης  το κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών ηλικίας 6 εώς 12 ετών.»

Η εθελόντρια κα Γιούλη Ανταλή πρόσθεσε:

«Κλείσαμε ένα χρόνο μετά από την πρωτοβουλία του κου Δημάρχου ήταν εύλογο ένα έργο. Δουλεύουμε κάτω από καιρούς και καιρικές συνθήκες δύσκολες. Θέλουμε να ικανοποιούμε τους κατοίκους. Σας ευχαριστούμε και θα ήμαστε πάντα στο πλευρό σας σε ότι μας χρειάζεστε. Καλή χρονιά με υγεία, Ειρήνη και δημιουργικότητα»

Ολοκληρώνοντας την παρουσίαση ο Δήμαρχος Αίγινας μας ευχήθηκε Καλά Χριστούγεννα με υγεία, αποδοτικότητα, καλή τύχη, χαμόγελο, αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση και ευχαρίστησε για ακόμα μια φορά τους Χορηγούς για την προσφορά τους

Χαιρόμαστε να μαθαίνουμε για πρωτοβουλίες που είναι ουσιαστικές προσφέροντας άμεσα υποστήριξη σε συμπολίτες μας που την έχουν ανάγκη. Πέρα από το επικοινωνιακό μέρος η ουσία είναι το σημαντικότερο και βάση αυτού πρέπει να δραστηριοποιούμαστε τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Τον τελευταίο μήνα άλλες 10 οικογένειες εντάχθηκαν στα προγράμματα υποστήριξης του Δήμου. Αυτά τα Χριστούγεννα η παραμικρή ουσιαστική προσφορά μας, αποκτά μεγάλη αξία για ένα συνάνθρωπό μας.

Το τηλ επικοινωνίας με τα γραφεία της Κοινωφελούς επιχείρησης δήμου Αίγινας είναι 2297022067. Εδώ μπορεί όποιος θέλει να δηλώσει την ανάγκη για υποστήριξη του ίδιου ή κάποιου συνανθρώπου μας.

Leave a Comment