Πολιτική — 30/04/2013 at 12:00

Έξαλλος ο Δήμαρχος με την Επιτροπή

by

Έξαλλος ο Δήμαρχος με την Επιτροπή Καποδ/κωνΟ Δήμαρχος Αίγινας Σάκης Σακκιώτης ξεσπά στα τοπικά μέσα ενημέρωσης καταγγέλλοντας την νεοσυσταθείσα επιτροπή που θέτει προβλήματα στην προσωρινή μεταστέγαση της Δημοτικής βιβλιοθήκης Δήμου Αίγινας προκειμένου να προχωρήσουν το έργο της αποκατάστασης του Κυβερνείου. Η απόφαση μεταστέγασης της δημοτικής βιβλιοθήκης και του ιστορικού αρχείου αποφασίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο 11-05-11.

Την δράση της επιτροπής ο Δήμαρχος Αίγινας χαρακτηρίζει «απαράδεκτη και προσβλητική για την ιστορία του νησιού μας. Οι παρεμβάσεις τέτοιων επιτροπών έρχονται από το παρελθόν και υποβαθμίζουν τόσο το δημοτικό συμβούλιο τόσο την τοπική κοινωνία».

Ο δήμαρχος στην συνέχεια υποστηρίζει πως σκοπός της επιτροπής είναι η ακύρωση του έργου και η μη μεταστέγαση της βιβλιοθήκης και Καλεί τους Αιγινήτες να ξεσηκωθούν και να αντιδράσουν.

«Η ΔΙΕΥΘΕ μετά από αυτοψία στο σχολείο βαθέως διαπίστωσε πως είναι κατάλληλο και έχει όλες τις προδιαγραφές ώστε να φιλοξενήσει προσωρινά την βιβλιοθήκη της Αίγινας. Αμέσως μετά 12-03-12 ακολούθησε δημοπράτηση του έργου. Η επιτροπή που συστάθηκε πρόσφατα έρχεται να βάλει τρικλοποδιά στην μεταστέγαση και κατ επέκταση στο έργο της αποκατάστασης του Κυβερνείου. Μετά από παρέμβαση της ίδιας επιτροπής προτάθηκε από την διεύθυνση βιβλιοθηκών ο χώρος των φυλακών ως ιδανικότερος για την μεταστέγαση. Ο χώρος των φυλακών έχει μεγάλες απαιτήσεις προκειμένου να εξυπηρετήσει την μεταστέγαση οπότε ακυρώνει την όποια προσπάθεια αποκατάστασης των Καποδιστριακών κτηρίων.»

[vsw id=»IbUbKRQhsKw» source=»youtube» width=»660″ height=»400″ autoplay=»no»]

Leave a Comment