Πολιτική — 07/08/2013 at 09:59

Γραπτή Επερώτηση Φίλιππου Τζίτζη για την Απαγόρευση Διατήρησης Οικόσιτων

by

Γραπτή Επερώτηση Φίλιππου Τζίτζη για την Απαγόρευση Διατήρησης ΟικόσιτωνΣτο νησί μας, την Αίγινα, λόγω της οικονομικής κρίσης και της μείωση της οικοδομικής δραστηριότητας, όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας στρέφονται  στη γεωργία και την κτηνοτροφία. Όσον αφορά την αγροτική παραγωγή και καλλιέργεια, υπάρχουν σύλλογοι και φορείς που ασχολούνται διεξοδικά. Όμως, σε ό,τι έχει να κάνει με την κτηνοτροφία, ερωτάται ο κ. Δήμαρχος: θεωρεί πως πρέπει να επανεξεταστεί ή όχι, για τη νήσο Αίγινα, η θέση που προκύπτει από το Π.Δ. 899/76, ότι η Αίγινα, δηλαδή, είναι «τουριστικός χώρος»;

Με την απόλυτη εφαρμογή του ισχύοντος διατάγματος, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι, επικρατούσες στις κατοικημένες –σήμερα- περιοχές της Αίγινας, τοπικές, κτηνοτροφικές και άλλες αστικές συνθήκες, δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα, τόσο στους κτηνοτρόφους των περιοχών, οι οποίοι και δε μπορούν να βγάλουν νόμιμη άδεια, όσο και στους κατοίκους που εκτρέφουν οικόσιτα για την κάλυψη των διατροφικών τους αναγκών.

Σύμφωνα και με τα παραπάνω, το Π.Δ. αποτελεί τροχοπέδη για την ενασχόληση των Αιγινητών με την κτηνοτροφία, επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά. Επομένως, μέσα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία και με την υπάρχουσα νομοθεσία δεν παρέχεται εναλλακτική σε όλους εκείνους τους συμπολίτες μας που ασφυκτιούν μέσα στην οικονομική δυσπραγία και δε μπορούν νομίμως να θεμελιώσουν ένα νέο εγχείρημα. Καλούμαστε, λοιπόν, όσο περνά από το χέρι μας, να προβούμε συλλογικά σε μια σειρά ενεργειών προκειμένου να επανεξεταστούν όλα όσα προβλέπονται από το Π.Δ. 899/76 για την κτηνοτροφία στο νησί μας.

Σας ζητώ να ενταχθεί το ζήτημα αυτό ως ημερησίας διατάξεως στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κάτι τέτοιο δε συνέβη στην πρόσφατη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας, έτσι, η επερώτηση επαναλαμβάνεται σήμερα 7/8/2013.

Φίλιππος Τζίτζης
Δημοτικός Σύμβουλος

Leave a Comment