Αθλητισμός — 08/10/2012 at 23:54

«Παστρικάκεια 2012»: Υπόθεση Ερρίκου και Παναγιώτη Στάθη

by

«Παστρικάκεια 2012»: Υπόθεση Ερρίκου και Παναγιώτη ΣτάθηΗ Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος και ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς και φέτος τίμησαν τον τριτοετή Ναυτικό Δόκιμο Ιωάννη Παστρικάκη πραγματοποιώντας τον ιστιοπλοϊκό αγώνα με την ονομασία «ΠΑΣΤΡΙΚΑΚΕΙΑ 2012». Ο Ιωάννης Παστρικάκης ήταν ο πρώτος μαθητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, που έπεσε στο πεδίο της τιμής.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν με το μέρος των διοργανωτών και τις δύο ημέρες των αγώνων με αποτέλεσμα να ολοκληρωθούν και οι έξι ιστιοδρομίες που ήταν στο πρόγραμμα των αγώνων. Το Σάββατο έπνεε βορειοανατολικός άνεμος έντασης 8-15 κόμβων και οι Επιτροπές Αγώνων κατόρθωσαν να πραγματοποιήσουν τέσσερις ιστιοδρομίες σε όλες τις κατηγορίες.

Την Κυριακή ο άνεμος δεν έλεγε να κάνει την εμφάνιση του το πρωί στις 11.00 που ήταν προγραμματισμένη η πρώτη ιστιοδρομία και έτσι δόθηκε αναβολή από τις Επιτροπές Αγώνων.

Ο άνεμος τελικά έδειξε πως άρχιζε να ‘στρώνει’ γύρω στις 12.30 από Νοτιοδυτική διεύθυνση με ένταση ολοένα αυξανόμενη, μέχρι να φτάσει τελικά στους 12 κόμβους και έτσι ολοκληρώθηκαν οι δυο ιστιοδρομίες που υπολείπονταν.
Ο Ναυτικός Όμιλος Αίγινας έδωσε και σε αυτή την μεγάλη διοργάνωση το παρόν με τους αθλητές των Laser: Γρηγόρη Γκαρή, Παναγιώτη Στάθη, Ερρίκο Στάθη, Κων/νο Κατρίδη, Καλαντζή Βέρα, Παπαδοπούλου Αριάδνη και Κωνσταντοπούλου Αννίτα και προπονητή τον Κωνσταντίνο Χανιώτη.

Ενώ μετείχε και η ομάδα των Optimist με τους Δανάη Λάλιζα, Αλίκη Καλαντζή, Ευαγγελίνα Τρίμη, Παναγιώτη Ροδίτη, Χαλδαίο Νίκο και προπονητή τον Απόστολο Καρνούτσο.

Οι αγώνες τελείωσαν δυστυχώς πριν καν ξεκινήσουν για τους Γρηγόρη Γκαρή και Αννίτα Κωνσταντοπούλου αφού στον Γρηγόρη έσπασε το κατάρτι με αποτέλεσμα να σκιστεί και το πανί του λίγο πριν την έναρξη του πρώτου αγώνα, ενώ η Άννιτα είχε πρόβλημα στο σκάφος της με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει.

Σε ηγετικό ρόλο εμφανίστηκε η υπόλοιπη ομάδα και ειδικά ο Παναγιώτης και ο Ερρίκος Στάθης αφού μέχρι και την πέμπτη ιστιοδρομία κατείχαν την πρώτη και δεύτερη θέση στην γενική κατάταξη.

Με ένα γύρισμα του καιρού όμως στην τελευταία ιστιοδρομία ο Ερρίκος έχασε την δεύτερη θέση και τελικά κατετάγη στην τρίτη. Έτσι η τελική κατάταξη ήταν η εξής:

LASER 4.7 Γενική κατάταξη

1η θέση Στάθης Παναγιώτης
3η θέση Στάθης Ερρίκος
8η θέση Κατρίδης Κων/νος
12η θέση Παπαδοπούλου Αριάδνη (5η κορασίδα)
14η θέση Καλαντζή Βέρα (6η κορασίδα)

Αξίζει εδώ να αναφέρουμε πως η νέα ομάδα των Laser 4.7 του ομίλου έδωσε τα καλύτερα σημάδια για μελλοντικές επιτυχίες αφού μόλις έκοψε λίγο ο άνεμος κατάφεραν να πραγματοποιήσουν τρείς κούρσες μέσα στην πεντάδα.

Πιο συγκεκριμένα η Βέρα Καλατζή πραγματοποίησε την Κυριακή δυο δεύτερες θέσεις στην γενική κατάταξη στις 2 ιστιοδρομίες που διεξήχθησαν. Τερμάτισε δηλαδή ακριβώς πίσω από τον Παναγιώτη που κέρδισε την ιστιοδρομία, ενώ η Αριάδνη τερμάτισε στην έκτη και τέταρτη θέση της γενικής αντίστοιχα. Ο Κων/νος Κατρίδης πλασαρίστηκε μέσα στο top ten της Γενικής Βαθμολογίας και έπεται λαμπρή συνέχεια.

Στα Optimist καταπληκτική εμφάνιση πραγματοποίησε η Δανάη Λάλιζα που κατέκτησε την δεύτερη θέση των κοριτσιών. Στάθηκε άτυχη δυστυχώς αφού βγήκε έξω από την γραμμή της εκκίνησης με μαύρη σημαία, κάτι που της κόστισε ίσως και την πρώτη θέση αφού έπρεπε αναγκαστικά να εξαιρέσει μια ιστιοδρομία μόνο και όχι δυο που είχε άσχημες. Διαφορετικά από τις έξι συνολικά ιστιοδρομίες οι τέσσερις ήταν μέσα στην τριάδα της γενικής κατάταξης.

Τα τελικά αποτελέσματα είναι τα εξής:

OPTIMIST Γενική κατάταξη

8η θέση Λαλιζα Δανάη (2η κοριτσιών)
10η θέση Καλαντζη Αλίκη (4η κοριτσιών)
25η θέση Ροδίτης Παναγιώτης
27η θέση Τρίμη Ευαγγελίνα (10η κοριτσιών)
48η θεση Πανταζη Αθηνα (15η κορασιδες)
71η θέση Χαλδαίος Νίκος (παίδων)

Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε μελλοντικές διοργανώσεις.

του Προπονητή Χανιώτη Κωνσταντίνου

«Παστρικάκεια 2012»: Υπόθεση Ερρίκου και Παναγιώτη Στάθη

Leave a Comment