Αθλητισμός — 10/07/2013 at 09:40

3ο Aegina Master Beach Volley: Τέσσερις Υπέροχες Ημέρες

by

3ο Aegina Master Beach Volley: Τέσσερις Υπέροχες ΗμέρεςΚαι το 3ο Aegina Masters Beach Volley @Perdika 2013, ανήκει πλέον στην αθλητική ιστορία της Αίγινας. Ήταν ένα τετραήμερο που γέμισε με αθλητές το νησί και κατά πολύ περισσότερο την Πέρδικα που δέχτηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της μια τόσο μεγάλη διοργάνωση και φυσικά, την υπηρέτησε με όλες της τις δυνάμεις. Οι θεατές απήλαυσαν δυνατά παιχνίδια από τα κορυφαία ονόματα του βόλεϊ, σε δύο από τις πιο όμορφες περιοχές της Αίγινας που διαμορφώθηκαν ειδικά για τη εφετινή διοργάνωση. Το ‘εξωτικό’ μόνιμο γήπεδο Beach Volley στο κέντρο του νησιού, το οποίο και παραχωρήθηκε από τον Δ.Α.Ο.Α. και κατασκευάστηκε από τον Σαρωνικό, άνοιξε τις πύλες του στα προκριματικά παιχνίδια ανδρών και γυναικών. Το γήπεδο της Πέρδικας στον εμβληματικό και πανέμορφο ναό του Αγίου Σώστη, φιλοξένησε όλα τα παιχνίδια των ‘κυρίως ταμπλό’ χαρίζοντας θεαματικά, καθηλωτικά και αξιοζήλευτα από μικρούς και μεγάλους, ερασιτέχνες ή επαγγελματίες, παιχνίδια! Ήταν ολοφάνερο όλες αυτές τις ημέρες πως μέσα σε αυτά τα γήπεδα, αθλητές και διοργανωτές, άφησαν κάτι από τη ζωή και τη ψυχή τους. Δεν είναι τυχαίο πως μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα είχαμε ταχύτατη εναλλαγή συναισθημάτων, από τα αισθήματα της αγωνίας και του άγχους, του φόβου και της ανακούφισης και της απόλυτης χαράς έως εκείνα του σύντομου θρήνου ή της απογοήτευσης. Το πιο σημαντικό, βεβαίως, είναι πως οι κάτοικοι της Πέρδικας χάρηκαν την όλη διοργάνωση συμβάλλοντας καθοριστικά σε αυτή με προσφορές και την έμπρακτη υποστήριξή τους, αποθεώνοντας τους αθλητές που αναμετρήθηκαν μέχρις εσχάτων στην άμμο.

Μέσα από τις δηλώσεις τους, αμέσως μετά τη λήξη των Masters της Αίγινας, οι συνδιοργανωτές του μεγάλου αθλητικού γεγονότος, μίλησαν για το συνολικό αποτέλεσμα, το ρίσκο της αποκέντρωσης, την πανέμορφη τοποθεσία και τους αγώνες που μαγνήτισαν, ευχαριστώντας –ταυτοχρόνως- όλους όσοι βοήθησαν…

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Αίγινας και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Φίλιππος Τζίτζης:

«Μία ακόμη εξαιρετική διοργάνωση στην Αίγινα έφτασε στο τέλος της. Η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που το νησί μας αναλαμβάνει ένα τόσο σπουδαίο αθλητικό event, νομίζω ότι ήταν και η καλύτερη γιατί έγινε σε ένα από τα πιο πανέμορφα σημεία της Αίγινας, την Πέρδικα και τον Άγιο Σώστη. Ως Οργανωτική Επιτροπή, θεωρώ ότι ανταποκριθήκαμε με τον καλύτερο τρόπο στις υψηλές απαιτήσεις ενός τόσο σημαντικού τουρνουά και παρά τα καθημερινά προβλήματα του νησιού που είναι πολλά. Όμως, αυτή την περίοδο, στον τόπο μας ασχολούνται άξιοι παράγοντες με τα αθλητικά δρώμενα που έχουν ανεβάσει το επίπεδο. Ευχαριστώ την ΕΟΠΕ και τους εκπροσώπους της κ.κ. Ρέρρα, Χαλβατζή, οι οποίοι μας επισκέφτηκαν, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε όλους του αθλητές που αγωνίστηκαν από τα προκριματικά μέχρι και τους τελικούς, γιατί χωρίς αυτούς δεν θα υπήρχε λόγο ύπαρξης της διοργάνωσης. Μακάρι μετά από αυτό το κερδισμένο στοίχημα του Masters, να κερδίσουμε ένα ακόμη, αυτό του κλειστού γυμναστηρίου. Θα ήθελα, επίσης, να συγχαρώ όλους τους συνδιοργανωτές και προσωπικά τον Στάθη Νικολούζο, γιατί όλοι τους έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να γίνει αυτή η διοργάνωση. Σκόπιμα άφησα για το τέλος, το ευχαριστώ στον Μητροπολίτη μας, κ. Εφραίμ για την παραχώρηση του χώρου στον Άγιο Σώστη, γιατί είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος».

Ο πρόεδρος του Σαρωνικού και αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Κώστας Δρόσος:

«Έγινε μια θαυμάσια διοργάνωση, ο κόσμος παρακολούθησε μπιτς βόλεϊ κορυφαίου επιπέδου και υπήρξε τεράστια συμμετοχή του κόσμου. Όλα αυτά σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Αίγινα απέκτησε μόνιμες εγκαταστάσεις μπιτς βόλεϊ, μας αφήνουν πλήρως ικανοποιημένους. Ευχαριστούμε τον ΔΑΟ Αίγινας για τον χώρο που μας παραχώρησε, αλλά και όλους τους συνδιοργανωτές και την ΕΟΠΕ για την θαυμάσια συνεργασία. Πλέον, ως Σαρωνικός είμαστε υποχρεωμένοι να λειτουργήσουμε και τμήμα μπιτς βόλεϊ καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Μακάρι αυτό να σημάνει και την ανάδειξη ακόμα καλύτερων τοπικών αθλητών που στην πορεία θα μπορούν να διεκδικούν μετάλλια στα Πανελλήνια πρωταθλήματα. Για μια ακόμη φορά θα ήθελαν να δώσω τα συγχαρητήριά μου και στην Επαγγελματική Πέρδικας, χωρίς την οικονομική στήριξη της οποίας δεν θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε, ενώ πολλά μπράβο αξίζουν σε όλους τους χορηγούς που μας λίγο-πολύ ο καθένας στήριξε από το πόστο του τη διοργάνωση».

Ο Συντονιστής της διοργάνωσης, Στάθης Νικολούζος:

«Από την πλευρά μου δεν θα ήθελα να πω πολλά λόγια, παρά μόνο ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο της ΕΟΠΕ, Αχιλλέα Μαυρομάτη και ολόκληρο το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, για την εμπιστοσύνη που μας δείχνει επί τρία συνεχή χρόνια και μας τιμά με την ανάθεση των διοργανώσεων. Μακάρι, έχοντας αποκτήσει πια αρκετή εμπειρία, να γίνουμε ακόμα καλύτεροι και να καταφέρουμε του χρόνου να διοργανώσουμε και τους τελικούς του Πανελληνίου Σιρκουί Μπιτς Βόλεϊ».

Ο πρόεδρος της Επαγγελματικής Πέρδικας, Νεκτάριος Κοκόλης:

«Αυτό το όμορφο τουρνουά ολοκληρώθηκε και πλέον θα περιμένουμε οι αθλητές να ξανάρθουν στην Αίγινα ως επισκέπτες. Ελπίζουμε όλοι τους να έμειναν ευχαριστημένοι από τη φιλοξενία γιατί πραγματικά προσπαθήσαμε να τους παρέχουμε όλες τις διευκολύνσεις, αλλά ταυτόχρονα και ασφαλείς αγώνες. Θα ήταν πραγματικά χρήσιμο για εμάς τους τοπικούς διοργανωτές να ξέρουμε τη γνώμη των παιδιών για να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο την επόμενη χρονιά. Για την Πέρδικα ήταν μια σημαντική ευκαιρία να διαφημιστεί μέσω αυτής της διοργάνωσης. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τον Μητροπολίτη Εφραίμ και τον πάτερ Ηλία για την άδεια που μας έδωσαν να στήσουμε το γήπεδο μέσα στον χώρο του Αγίου Σώστη».

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πέρδικας, Αναστάσιος Αμάφης:

«Η διοργάνωση έγινε στο ωραιότερο σημείο της Αίγινας και στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Ευχαριστούμε όλους τους αθλητές που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, αλλά και εκείνους που μας επισκέφτηκαν για να παρακολουθήσουν τους αγώνες. Ελπίζω ότι τους ανταμείψαμε με μία πραγματικά άρτια διοργάνωση. Ο κόσμος αγκάλιασε το τουρνουά και ελπίζουμε στο μέλλον να μας δοθεί η ευκαιρία να αναλάβουμε και άλλες διοργανώσεις, έχοντας πλέον μεγαλύτερη εμπειρία».

Ο Δήμαρχος Αίγινας, Θεοδόσιος Σακκιώτης, εμφανώς ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της διοργάνωσης, έστειλε πολλά μηνύματα προς τους συνδιοργανωτές, τον κόσμο, αλλά και τους αθλητές:

«Πρώτα απ’ όλα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ΕΟΠΕ που για μια ακόμη χρονιά μας ανέθεσε μία κορυφαία διοργάνωση. Από εκεί και έπειτα θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συνδιοργανωτές, τον Α.Σ. Σαρωνικό, την Επαγγελματική Πέρδικας, την Τοπική Κοινότητα Πέρδικας, τον Δημοτικό Αθλητικό Οργανισμό Αίγινας και φυσικά τους εκπροσώπους του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού που έδειξαν τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για το τουρνουά και μας τίμησαν με την παρουσία τους. Θεωρώ ότι είχαμε μια άψογη συνεργασία και γι’ αυτό ήρθε και αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα. Φυσικά, δεν θα μπορούσα να εξαιρέσω από τις ευχαριστίες μου τους συμπολίτες της Αίγινας, αλλά και τους επισκέπτες που αγκάλιασαν την διοργάνωση, σε τέτοιο βαθμό, που μας βάζει σε σκέψεις για κάτι ακόμα μεγαλύτερο την επόμενη χρονιά.

Πλέον, είναι διαπιστωμένο ότι το Μπιτς Βόλεϊ ταιριάζει στο νησί μας, γοητεύει τους νέους και ενθουσιάζει τους μεγαλύτερους. Ως Δήμος, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συντηρήσουμε και να αυξήσουμε το ενδιαφέρον μας για το άθλημα μέσω της διεξαγωγής εκδηλώσεων όλο τον χρόνο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους αθλητές και τις αθλήτριες που όλες αυτές τις ημέρες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, ενώ οργανωτικά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και στον Στάθη Νικολούζο, ο οποίος έχοντας εξειδικευμένες γνώσεις πάνω στη διοργάνωση, υποστήριξε με τον καλύτερο τρόπο την διοργάνωση».

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης, Τάκης Βάρτζελης:

«Κρατάμε την αποκέντρωση, κάτι πολύ θετικό στην εποχή μας όχι μόνο για τον αθλητισμό, αλλά και γενικότερα. Πιστεύω ότι όλα πήγαν καλά και όσοι μας επισκέφτηκαν είτε για να αγωνιστούν, είτε για να δουλέψουν στη διοργάνωση, είτε για να παρακολουθήσουν τους αγώνες, έμειναν ευχαριστημένοι. Ελπίζουμε ότι του χρόνου η Ομοσπονδία θα μας αναθέσει και ένα τέταρτο τουρνουά Masters, γιατί πιστεύουμε ότι το τουρνουά που διοργανώσαμε και φέτος πληρούσε τις απαιτούμενες προδιαγραφές».

Το μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και Υπεύθυνος των Εθνικών Ομάδων Μπιτς Βόλεϊ, Νεκτάριος Χαλβατζής, έκανε τον δικό του απολογισμό για το Masters της Αίγινας:

«Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που ήρθε και ομόρφυνε με την εντυπωσιακή παρουσία του την διοργάνωση αυτή. Μία διοργάνωση που έτσι κι αλλιώς ήταν στημένη σε μία εκπληκτική τοποθεσία. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συνδιοργανωτές, τον Σαρωνικό, την Επαγγελματική Πέρδικας, τον Δημοτικό Αθλητικό Οργανισμό Αίγινας, την Τοπική Κοινότητα Πέρδικας και προσωπικά τον Στάθη Νικολούζο για την άψογη συνεργασία. Όπως επίσης θα πρέπει να ευχαριστήσω και τους χορηγούς μας την Lipton Ice Tea, την Bodytalk και την Gala για την ενίσχυση που μας προσφέρουν. Αγωνιστικά, έχω να πω ότι νιώθουμε διπλά χαρούμενοι, γιατί βλέπουμε τις δύο Εθνικές ομάδες μας να προοδεύουν βήμα-βήμα. Βίκυ Αρβανίτη / Πέννυ Καραγκούνη βρίσκουν σιγά-σιγά τον δρόμο τους και πιστεύουμε ότι το ίδιο θα συμβεί και με τους Φερνάντο Μπιλλήρη και Παύλο Κουζούνη, οι οποίοι επίσης είναι σε καλό μονοπάτι, αν και έχουν κάνει σχετικά μικρή προετοιμασία».

Ο ταμίας και μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΠΕ, Θανάσης Ρέρρας:

«Ένα ακόμη επιτυχημένο τουρνουά στην Αίγινα έφτασε στο τέλος του, χάρη στην συμβολή των τοπικών συνδιοργανωτών του Δήμου Αίγινας και του Α.Ο. Σαρωνικού. Η ΕΟΠΕ παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, συνεχίζει να κάνει διοργανώσεις μέσα σε κλίμα αλληλοσεβασμού και αλληλοκατανόησης με τους αθλητές με τους οποίους βρίσκεται σε συνεχείς επαφές. Λύνουμε και θα λύνουμε από κοινού όλα τα προβλήματα. Παρά τα αντίθετα δημοσιεύματα, το κλίμα μεταξύ ΕΟΠΕ και αθλητών είναι κάτι παραπάνω από άριστο. Αγωνιστικά, θέλω να συγχαρώ τις ομάδες που έφτασαν στους τελικούς και πραγματικά είδαμε δύο πολύ όμορφα ματς ανάμεσα σε πραγματικά ισάξιες ομάδες».

 

Ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη συνολική βοήθεια και συνεργασία το www.volleyball.gr και τον Σπύρο Κόλλια.

Η Οργανωτική Επιτροπή

Leave a Comment