Αθλητισμός — 19/07/2013 at 12:08

«3 on 3» Τουρνουά Μπάσκετ

by

3 on 3 BasketΟ Δημοτικός Αθλητικός Οργανισμός Αίγινας συνεχίζοντας την διοργάνωση σημαντικών αθλητικών εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους, διοργανώνει τουρνουά μπάσκετ 3 on 3.
Το τουρνουά θα διεξαχθεί στο γήπεδο Μπάσκετ του Δημοτικού Σταδίου Αίγινας στις 2 και 3 Αυγούστου.
Όλοι λοιπόν μπορούν να κάνουν την τριάδα τους, να παίξουν, να διασκεδάσουν και να κερδίσουν.
Τα γκρουπ των συμμετεχόντων θα είναι δύο: Γκρουπ Α (10 έως 14 ετών) και Γκρουπ Β (15 έως 45 ετών).
Δηλώσεις συμμετοχής (ΔΩΡΕΑΝ), μπορούν να υποβληθούν μέχρι την 1η Αυγούστου στα τηλέφωνα: 6932511395 και 6936975265.
Σας περιμένουμε όλους γιατί ο αθλητισμός είναι πηγή ζωής και ευγενούς άμιλλας!

Κανονισμοί 3 on 3

Το 3 εναντίων 3 παίζεται στο μισό γήπεδο. Οι ομάδες αποτελούνται από 4 παίκτες (ένας είναι αναπληρωματικός) το μέγιστο και από 3 το ελάχιστο. Ο αρχηγός της ομάδας λειτουργεί σαν προπονητής και πραγματοποιεί τις αλλαγές.
• Ο μέγιστος χρόνος παιχνιδιού είναι τα 12 λεπτά μεικτού χρόνου (2 6λεπτά χωρίς να σταματάει το ρολόι με διάλειμμα 1 λεπτού ανάμεσα). Η ομάδα που θα φτάσει τους 11 πόντους κερδίζει τον αγώνα ανεξάρτητα με τον χρόνο του παιχνιδιού. Αν υπάρξει μετά το τέλος των 12 λεπτών ισοπαλία, κάθε παίκτης από τις ομάδες εκτελεί μια ελεύθερη βολή. Η ομάδα που θα πετύχει τις περισσότερες βολές θα είναι η νικήτρια του αγώνα.
• Οι ομάδες δικαιούνται 1timeoutδιάρκεια 45 δευτερολέπτων σε όλο τον αγώνα.Time out για τραυματισμό μπορεί να δοθεί από το διαιτητή.
• Όλα τα καλάθια μετρούν για 1 πόντο, ενώ τα σουτ πίσω από τη γραμμή των 3 πόντων μετρούν για 2 πόντους.
• Η πρώτη κατοχή του παιχνιδιού καθορίζεται από την επιτυχία ή όχι μιας ελεύθερης βολής πριν την έναρξη του αγώνα από οποιοδήποτε παίκτη της ομάδας. Αν η διαδικασία δεν επιτευχθεί με την πρώτη φορά συνεχίζεται με άλλον παίκτη από κάθε ομάδα. Αν τελειώσουν όλοι χωρίς να επιτευχθεί κατοχή επιστρέφουμε πάλι από την αρχή της διαδικασίας.
• Σε κάθε κατοχή, η μπάλα πρέπει να βγαίνει έξω από τη γραμμή των 3 πόντων για να ξεκινήσει η ομάδα μια νέα επίθεση.
• Μετά από επιτυχημένο καλάθι (σε ζωντανό χρόνο ή μετά από ελεύθερη βολή) η μπάλα αλλάζει κατοχή και πηγαίνει στην ομάδα που αμυνόταν.
• Μετά από φάουλ, η επαναφορά γίνεται από τη πλάγια γραμμή ή την τελική γραμμή, όπως ορίζουν οι κανόνες του μπάσκετ 5 εναντίων 5. Το φάουλ πάνω στο σουτ όπως ορίζουν οι κανόνες του μπάσκετ τιμωρείται με την εκτέλεση 1 βολής, όπου οι ομάδες διεκδικούν την κατοχή. Κάθε ομάδα μετά τα 4 ομαδικά φάουλ σε κάθε 6λεπτό εκτελεί σαν συνέπεια 1 ελεύθερη βολή. Παίκτης που θα συμπληρώσει συνολικά 4 φάουλ αποβάλλεται από τον αγώνα.
• Σκόπιμη καθυστέρηση του αγώνα (πάνω από 20 δευτερόλεπτα χωρίς σουτ) θα επιφέρει μετά από προειδοποίηση του διαιτητή αλλαγή κατοχής.
• Τεχνικό φάουλ θα δίνεται σε κάθε περίπτωση που οι παίκτες δεν συμμορφώνονται με τους επίσημους κανονισμούς της καλαθοσφαίρισης.
• Αποκλεισμός (χάνει τον αγώνα) μια ομάδας πραγματοποιείται όταν δεν συγκεντρώνει τουλάχιστον 3 παίκτες κατά την έναρξη του χρόνου διεξαγωγής του αγώνα προσαυξημένου κατά 5 λεπτά. Επίσης όταν μείνει με ένα παίκτη με δικαίωμα συμμετοχής.
• Ακολουθούνται σε κάθε περίπτωση οι επίσημοι κανονισμοί καλαθοσφαίρισης της Ε.Ο.Κ.

Leave a Comment