Αθλητισμός — 12/09/2013 at 18:16

Ανακοίνωση Α.Ο.Α Σαρωνικός για την Οργάνωση Ακαδημιών

by

Γενική Συνέλευση Αθλητικού Όμιλος Αίγινας ΣαρωνικόςΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ

ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ  1  ΑΙΓΙΝΑ 18010  –   Α.Φ.Μ. 099119337 Δ.Ο.Υ  ΑΙΓΙΝΑΣ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΗΤΡΩΟΥ 913

ΑΙΓΙΝΑ  10/9/2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Με την  έναρξη  της αγωνιστικής περιόδου 2013-2014), το Δ.Σ. του Α.Ο.Α ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ, αποφάσισε να οργανώσει ακαδημίες για μικρά αγόρια και κορίτσια με σκοπό την καλύτερη και σωστότερη  εκμάθηση των αθλημάτων .

Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι είναι μοναδικό και αναφαίρετο δικαίωμα των Αθλητικών Σωματείων και μόνο να οργανώνουν και να αναπτύσσουν τις ακαδημίες τους όπως συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα, και από το μεγαλύτερο μέχρι το μικρότερο σωματείο.

Το δικαίωμα δε αυτό, το αντλούν από το καταστατικό τους και τον αθλητικό νόμο, χωρίς να έχουν υποχρέωση να ενημερώνουν ή να αδειοδοτούνται από τον Δημοτικό Αθλητικό Οργανισμό κάθε τόπου. Επιπλέον δε, ο εκάστοτε Δημοτικός Αθλητικός Οργανισμός πάντα πρέπει να στέκεται αρωγός   της προσπάθειας  των συλλόγων και να βοηθά  όπως και όσο χρειάζεται.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, αποφασίστηκε, τα τμήματα του συλλόγου που ήδη υπάρχουν ή που  θα δημιουργηθούν στο προσεχές μέλλον να τα αναλάβει έμπειρη προπονητική ομάδα και υπό την επίβλεψη-καθοδήγηση του προπονητή  της πρώτης  ομάδας, γυμναστή απόφοιτο Τ.Ε.Φ.Α.Α. Με τον τρόπο αυτό, πιστεύουμε ότι θα οργανωθούν όλα τα τμήματα (από το αντρικό και το γυναικείο μέχρι τα προμίνι και τις ακαδημίες) σε σύγχρονα πρότυπα, ακολουθώντας με μεθοδικότητα και σωστή λειτουργία τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της προπονητικής .

Στα πλαίσια αυτής της γραμμής, θα θέλαμε να ανακοινώσουμε στους γονείς, αλλά και τους αθλητές των τμημάτων μπάσκετ  μίνι – προμίνι και ακαδημιών του συλλόγου, ότι η «συνεργασία» με τον κ. Φίλιππο Τζίτζη δεν θα συνεχιστεί και ότι ο ίδιος δεν θα πρέπει να χρησιμοποιεί το όνομα ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ για  καμία από τις προσωπικές του δραστηριότητες. Οι λόγοι που μας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση είναι ιδιαίτερα σοβαροί και έχουν να κάνουν με τη διαφορά φιλοσοφίας και νοοτροπίας που υπήρχε και η οποία με την πάροδο του χρόνου γινόταν ολοένα και μεγαλύτερη. Ουσιαστικά μιλάμε για την προσπάθεια δημιουργίας μιας  άλλης  ομάδας μέσα στους κόλπους της, για άρνηση συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα, παρόλο που αυτό είχε ζητηθεί από μέρους μας πολλές φορές και για ένα διαρκές «καπέλωμα» για ιδιοτελείς καθαρά σκοπούς.

Άλλωστε θεωρούμε ότι όλα αυτά είναι λίγο-πολύ γνωστά σε γονείς και φίλους του μπάσκετ γενικότερα, απλώς έρχεται μία στιγμή που «ο κόμπος φτάνει στο χτένι». Επειδή η σιωπή μας θεωρήθηκε πολλές φορές ως αδυναμία, ελπίζουμε να μη χρειαστεί να επανέλθουμε στο θέμα.

Τελειώνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλο τον κόσμο του νησιού που στέκεται δίπλα μας συνεχώς, να τους διαβεβαιώσουμε ότι θα συνεχίσουμε με διαφάνεια το δύσκολο έργο μας και να καλέσουμε τους νέους και τις νέες, τους γονείς, τους γυμναστές των σχολείων και τους πραγματικούς «Φίλους» του Μπάσκετ και του Βόλλεϋ  να αγκαλιάσουν την πρωτοβουλία μας συμμετέχοντας σε αυτήν.

 

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Κωνσταντίνος Δρόσος                                       Κωνσταντίνος  Γαλάνης

Leave a Comment